Osnivački kongres Pozitivne Crne Gore 26. maja

Na kongresu će učestvovati više od 400 delegata, koji će izabrati ko će biti na čelu partije u naredne četiri godine, kao i članove najviših partijskih organa
0 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
Darko Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.05.2012. 11:12h

Osnivački kongres Pozitivne Crne Gore, nove partije na crnogorskoj političkoj sceni, biće održan 26. maja u Podgorici.

Kako saznaje agencija MINA, na kongresu će učestvovati više od 400 delegata iz svih crnogorskih opština.

Delegati će na kongresu izabrati ko će biti na čelu partije u naredne četiri godine, kao i članove najviših partijskih organa.

Na kongresu će biti usvojena deklaracija o osnivanju, kao i program i statut stranke.

"Oformili smo inicijalne odbore ili imamo povjerenike u svim opština u Crnoj Gori, kako bi čin osnivanja i zvaničnog početka rada partije dočekali spremno, i već nakon osnivačkog kongresa krenuli u pripremu za izbornu kampanju", kazao je Mini izvor iz najmlađe crnogorske partije.

Prema njegovim riječima, u toku je proces unutarstranačkog predlaganja kandidata za predsjednika partije, članove glavnog i nadzornog odbora i statutarne komisije.

"Unutarpartijsko kandidovanje zvanično će biti završeno 7. maja u ponoć, dok će konačna lista kandidata za mjesta u organima stranke, kao i predsjedničkih kandidata, biti finalizovana 9. maja, kada je odobri inicijalni odbor za osnivanje stranke", naveo je on.

Narednih dana će više od 100 zvanica – predstavnika diplomatskog kora, privrednika, nevladinih organizacija, medija, političkih stranaka, opštinskih funcionera i intelektualaca, biti pozvani da prisustvuju osnivačkom kongresu stranke.

Pozitivna Crna Gora biće partija građanske orijentacije, i pripadaće lijevom centru.

Bonus video: