Vlast u Novom nestabilna, ostaje bez novske liste?

Na drugoj strani, DPS ima 14 mandata, a SDP dva. Konstitutivna sjednica SO Herceg Novi održaće se u ponedjeljak 7. maja
1 komentar(a)
herceg novi, izbori, Foto: Zoran Đurić
herceg novi, izbori, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.05.2012. 07:20h

Predstavnici Novske liste danas će objasniti razloge zbog kojih neće biti dio opštinske koalicije koju predvodi SNP, najavio je njen predsjednik Miloš Konjević. Spekuliše se da je Novska, koja ima jednog odbornika, tražila, a nije dobila mjesto jednog od potpredsjednika Opštine.

Novska lista je sa SNP-om, Novom srpskom demokratijom, PzP-om i Srpskom koalicijom, koju čine Narodna i Stranka srpskih radikala, prije 15 dana definisala principe koalicionog sporazuma. Zato je bilo iznenađenje kada je Novska saopštila da će u lokalnom parlamentu djelovati samostalno.

“U našim razgovorima nije bilo riječi o funkcijama, već o političkim principima”, kategoričan je Obrad Gojković (SNP). On je “Vijestima” sinoć kazao da je Novska lista pokazala čvrstinu i izdržala pritiske DPS da uđe sa njima u koaliciju, što je za poštovanje”: “U politici treba imati strpljenja. I dalje smo otvoreni za saradnju sa Novskom listom koja najveći doprinos može dati kao članica koalicije”.

Predstavnici SNP-a, Nove, PzP-a i Srpske koalicije sinoć su usaglasili sporazum o koaliciji, koji će biti potpisan kada glavni odbori stranaka daju zeleno svjetlo. Najavljena koalicija će imati 18 od 35 odborničkih mjesta u lokalnom parlamentu i biće ranjivija bez Novske liste. SNP će zato najvjerovatnije biti prinuđen na ustupke kada bude riječi o raspodjeli opštinskih funkcija.

Na drugoj strani, DPS ima 14 mandata, a SDP dva. Konstitutivna sjednica SO Herceg Novi održaće se u ponedjeljak 7. maja.

Bonus video: