Husovića zet vozi, a kćerka sekretarica

Iako njegova kćerka i zetovi rade u državnoj upravi nepotizma prilikom zapošljavanja, kako je rekao, nije bilo
231 pregleda 2 komentar(a)
Raft Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raft Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.05.2012. 08:10h

Kćerka ministra bez portfelja Rafeta Husovića zaposlena je u Agenciji za zaštitu ličnih podataka, dok su dva zeta ministra i lidera Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, takođe, zaposlena u državnoj upravi.

Jedan od njih je, kako je Husović kazao “Vijestima”, zaposlen na rampi Uprave za imovinu, dok je drugi njegov lični vozač. Oni su zaposleni nakon što je Husović postao ministar.

Iako njegova kćerka i zetovi rade u državnoj upravi nepotizma prilikom zapošljavanja, kako je rekao, nije bilo.

“Moja kćerka radi u Agenciju za zaštitu ličnih podataka, javila se na konkurs redovno. Zet radi kao vozač po ugovoru i vozi lično mene, a drugi moj zet radi na rampi Uprave za imovinu po ugovoru”, kazao je Husović “Vijestima”.

Husovićeva kćerka u Agenciju za zaštitu ličnih podataka primljena je kao sekretarica direktora prije nešto više od dvije godine, a prije imenovanja direktora te institucije. Husović je na funkciju ministra bez portfelja imenovan 2009. godine.

“Moja kćerka koja strudira se javila na konkurs koji je raspisan 2009. ili 2010, odmah po formiranju Agencije. Javila se na konkurs, jer je ispunila uslove koji su oni tražili i apsolutno nije bilo nepotizma u tom slučaju. Moja supruga ne radi, a ni moja druga kćerka ne radi”, rekao je Husović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: