URA Rožaje: Pripremili smo projekat za novi vrtić i za obnovu Ibaračanskog mosta

"Na godišnjem nivou zbog nedostatka objekata i kapaciteta više od 600 najmlađih stanovnika našeg grada ostaje bez mogućnosti da boravi u vrtiću"
252 pregleda 4 komentar(a)
Vrtić Rožaje, Foto: URA Rožaje
Vrtić Rožaje, Foto: URA Rožaje
Ažurirano: 23.05.2018. 08:54h

Opštinski odbor (OO) Građanskog pokreta URA Rožaje nastavio je sa predstavljanjem programa za predstojeće lokalne izbore, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

"Izborna lista Rožaje naša kuća ima jasan plan za poboljšanje uslova predškolskog obrazovanja u ovom gradu", navode iz rožajskog odbora URA-e.

Ističu da, iako predškolsko obrazovanje ima dugu tradiciju, u Rožajama svega 10 odsto mališana ide u vrtić.

"Na godišnjem nivou zbog nedostatka objekata i kapaciteta više od 600 najmlađih stanovnika našeg grada ostaje bez mogućnosti da boravi u vrtiću. Zato je URA pripremila projekat za izgradnju novog objekta dječjeg vrtića sa svim pratećim sadržajima. Objekat je planiran na lokaciji postojećeg Dječjeg vrtića "Boško Buha" sa površinom od 1.000 kvadrata sa prostornim kapacitetima za 200 do 250 mališana. Prostor oko objekta biće uređen kao dječje igralište sa potrebnim materijalom", navode iz OO URA Rožaje.

Oni su kazali da zbog loše i neadekvatne saobraćajne infrastrukture koja ugrožava svakodnevni život stanovnika ovog dijela grada potrebno je rekonstruisati saobraćajnice kako bi se popravilo trenutno stanje.

"URA je pripremila projekat obnove Ibaračanskog mosta od kojeg će počinjati nova pješačka staza sa trotoarima i svim pratećim sadržajima koja će voditi do autobuske stanice", zaključuju u OO URA Rožaje.

Bonus video: