Marković podnio ostavku na mjesto odbornika DPS-a

Marković je učestvovao i glasao na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta, iako je prethodno imenovan na funkciju šefa kriminalističke policije
116 pregleda 0 komentar(a)
Vojislav Marković, Foto: Vesko Belojević
Vojislav Marković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.04.2012. 07:54h

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za kriminalistiku Vojislav Marković podnio je ostavku na mjesto odbornika DPS-a u Skupštini glavnog grada.

Marković je “Vijestima” kazao da je obavijestio lokalni parlament da zbog profesionalnih obaveza u Upravi policije više ne može odgovoriti obavezama na mjestu odbornika koji zahtijevaju kontinuiran angažman, što znači da nije smatrao da je u konfliktu interesa.

Marković je učestvovao i glasao na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta, iako je prethodno imenovan na funkciju šefa kriminalističke policije.

Pripadnicima policije zabranjeno je članstvo u političkim organizacijama

Savjet za građansku kontrolu krajem prošle sedmice zatražio je od Uprave policije službeno objašnjenje o političkom angažmanu Markovića, kao i prisustvu šefa granične policije na tivstakom aerodromu Zorana Stanovića i službenice Uprave policije Olivere Smolović, koja je i supruga šefa tivatske policije, na završnoj konvenciji te partije u Tivtu.

Pripadnicima policije zabranjeno je članstvo u političkim organizacijama, a po Zakon o policiji, ponašanje u službi ili van službe suprotno kodeksu policijske etike predstavlja teži disciplinski prekršaj.

Kodeks policijske etike propisuje da policijski službenik ne smije djelovati za ili protiv neke političke stranke, prisustvovati političkom skupu ili učestvovati u sličnim aktivnostima.

Bonus video: