NEĆE GOLUBOVIĆA

Članovi nikšićkog SNP-a se pobunili protiv svog predsjednika

Jedan od izvora „Vijesti“ je rekao da je peticiju za smjenu Golubovića do sada potpisalo preko 90 članova
57 pregleda 0 komentar(a)
Svetozar Golubović, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Svetozar Golubović, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.04.2012. 07:01h

Članovi Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) u Nikšiću posljednjih nekoliko dana prikupili su dovoljan broj potpisa za održavanje sjednice na kojoj bi se glasalo o smjeni predsjednika tog odbora i poslanika Svetozara Golubovića koja se čini izvjesnim, saznaju „Vijesti“.

Glavni razlog zbog kojeg je pokrenuto potpisivanje peticije, kako tvrde sagovornici „Vijesti“ iz nikšićkog odbora, je nezadovoljstvo odnosnom Golubovića prema članstvu SNP-a i način na koji je on donosio odluke u ime nikšićkog odbora.

Upravo o tome se preksinoć povela žučna rasprava na sjednici nikšićkog odbora kojoj su prisusustvovali odbornici i većina članova Glavnog odbora iz Nikšića, pri čemu je, kako tvrde izvori, „malo ko“ ustao da brani Golubovića.

Golubović juče nije želio da komentariše dešavanja u nikšićkom odboru, pozivajući se na stranački Statut prema kojem izjave mogu dati predsjednik stranke i predstavnik za medije.

Čeka se odluka Glavnog odbora partije da li će krajem maja zakazati izbore u svim opštinskim organizacijama

Izvor “Vijesti” iz nikšićkog SNP-a kaže da zahtjev za smjenom predsjednika tog odbora nije formalno pokrenut samo zbog toga što se čeka odluka Glavnog odbora partije da li će krajem maja zakazati izbore u svim opštinskim organizacijama, koji su do sada već dva puta odlagani.

Time bi, kako je objašnjeno “Vijestima”, u redovnoj proceduri bio biran novi predsjednik, umjesto Golubovića kome je istekao četvorogodišnji mandat.

Ako dođe do sjednice malo ko će ga podržati

U suprotnom, ukoliko bi se desilo da Glavni odbor SNP-a opet odloži održavanje izbornih konferencija, onda bi Nikšićani izvjesno zatražili održavanje sjednice svog opštinskog odbora na kojoj bi smijenili Golubovića.

Potpisnici peticije žele da izbjegnu ovaj scenario kako ne bi nanijeli partiji bilo kakvu štetu zbog mogućih spekulacija o odnosima u SNP-u.

Zahtjev za sjednicu treba da potpiše trećina članova odbora, dok bi za smjenu Golubovića bilo potrebno da glasa natpolovična većina, što je oko 120 članova.

Jedan od izvora „Vijesti“ je rekao da je peticiju za smjenu Golubovića do sada potpisalo preko 90 članova i da bi, ako dođe do sjednice odbora na kojoj bi se glasalo o njegovoj smjeni, malo ko glasao za aktuelnog predsjednika.

Golubović juče “Vijestima” nije odgovorao na telefon poznat redakciji.