Pozitivna CG: Promjene treba da dođu mirnim putem

“Već ćemo se potruditi da svoj program približimo što većem broju birača i velikim radom ostvarimo što bolji izborni rezultat”, istakao je Abazović
92 pregleda 0 komentar(a)
dritan abazović, Foto: Facebook
dritan abazović, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.04.2012. 08:09h

Crna Gora do promjena treba da dođe mirnim putem, a političke promjene su preduslov za profesionalizaciju i depolitizaciju institucija, ocijenio je koordinator Pozitivne Crne Gore za politička pitanja Dritan Abazović.

On je, odgovarajući na pitanja na društvenoj mreži Fejsbuk, rekao da su evropske vrijednosti prioritet političke agende te stranke, navodeći da će Pozitivna Crna Gora uvijek biti otvorena za dijalog o najškakljivijim pitanjima u društvu.

Ističući da će učestvovati na predstojećim izborima, Abazović je rekao da se u toj partiji ipak ne bi bavili “analizama i spekulacijama o procentima”.

“Već ćemo se potruditi da svoj program približimo što većem broju birača i velikim radom ostvarimo što bolji izborni rezultat”, istakao je Abazović.

Na pitanje imaju li u Pozitivnoj Crnoj Gori zaokruženu finansijsku konstrukciju za naredne izbore, Abazović je rekao da imaju strategiju za prikupljanje sredstava koje će se pridržavati.

“'Od vrata do vrata' je neophodnost kvalitetne političke kampanje, tako da će ona svakako biti zastupljena kao jedna od aktivnosti u izbornoj kampanji. Prvi u toj aktivnosti svakako moraju biti najistaknutiji članovi stranke”, rekao je Abazović.

O koaliciji nakon izbora

Kada je riječ o potencijalnim koalicijama sa aktuelnim partijama, Abazović je rekao da će Pozitivna Crna Gora nakon izbora partnere tražiti “isključivo u onim političkim subjektima koji su spremni podržati vrijednosne principe i programska opredjeljenja naše stranke”.

Abazović nije želio detaljnije da analizira zahtjeve opozicije koji se odnose na identitetska pitanja, a koji su, kako je rekao, “legitimni sa stanovišta da svaka stranka ima pravo na stav i na strategiju kojom misli da može da ostvari svoje programske principe”.

“Pozitivna Crna Gora podržava reformu sudstva i učiniće sve da sudstvo zaista bude reformisano u pravcu da će moći da odgovori realnim zahtjevima pravde”, rekao je Abazović, navodeći da partija kojoj pripada podržava evroatlantske integracije.

On smatra i da postojeće državne simbole svaki građanin “mora poštovani u skladu sa Zakonom o državnim simbolima”.

“U dijalogu oko ovih pitanja, mi nećemo biti remetilački faktor ukoliko se postigne široki društveni konsenzus, već konstruktivni sagovornik”, zaključio je Abazović.

Bonus video: