Feratović: Izvršićemo reviziju poslovanja opštine i unaprijediti transparentnost u radu

"Socijaldemokrate su spremne da ulože napor kako bi u značajnoj mjeri uključili građane u donošenje odluka koje se direktno odražavaju na kvalitet njihovog života i kako bi od lokalne samouprave napravili istinski servis građana"
154 pregleda 2 komentar(a)
Miralem Feratović, Foto: Socijaldemokrate
Miralem Feratović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 21.05.2018. 11:10h

Socijaldemokrate Plava će nakon pobjede na lokalnim izborima, prije nego preuzmu vlast, izvršiti reviziju poslovanja opštine za period od 2014-2018 godine, i uspostaviće praksu objavljivanja svih ugovora u kojima je opština jedan od potpisnika, navodi se u saopštenju Miralema Feratovića, kandidata za odbornika SD-a.

Osnovni princip na kojem će SD, kao stožer buduće vlasti čvrsto insistirati, navodi Feratović, je politika potpune transparentnosti u radu lokalne samouprave i trošenju novca iz lokalnog budžeta, što do sada nije bio slučaj.

"Svjedoci smo da su mnogi projekti koje je finansirala lokalna vlast u proteklom periodu, kao i samo poslovanje Opštine, bili predmet mnogih špekulacija i izazivali sumnju građana na postojanje zloupotrebe od strane pojedinaca na vlasti. Socijaldemokrate će, kao legalistička i društveno odgovorna stranka, kao preduslov za konstituisanje nove vlasti javno, preko svojih predstavnika u lokalnom i državnom parlamentu, insistirati na reviziji poslovanja opštine za period 2014-2018 godine od strane Državne revizorske institucije", saopšteno je iz SD-a.

Socijaldemokrate će u cilju unaprjeđenja transparentnosti i javnosti rada lokalne samouprave uspostaviti praksu objavljivanja svih ugovora u kojima je opština jedan od potpisnika na zvaničnom sajtu. Na taj način, dodaje Feratović, građani će u svakom momentu biti u mogućnosti da vide na koji način i u koje svrhe se troši njihov novac jer je transparentnost važan instrument za sprječavanje korupcije na lokalnom nivou.

"Socijaldemokrate su spremne da ulože napor kako bi u značajnoj mjeri uključili građane u donošenje odluka koje se direktno odražavaju na kvalitet njihovog života i kako bi od lokalne samouprave napravili istinski servis građana", saopštio je Feratović.

On je istakao da su Plavu potrebni novi, nekompromitovani, pošteni i obrazovani ljudi jer jedino oni mogu okrenuti novi list i započeti novu praksu koja podrazumijeva apsolutnu transparentnost u radu i trošenju novca poreskih obveznika.

"Socijaldemokrate imaju i znanja i volje da demonstriraju nov način bavljenja politikom i nov, transparentan način upravljanja opštinom i njenim resursima. Zato će pobjeda, u koju više niko ne sumnja, značiti ne samo otvaranje perspektive za novo zapošljavanje i sprječavanje iseljavanja iz Plava, nego i početak nove prakse objavljivanja svih ugovora Opštine na njenom sajtu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: