Vujanović predložio da se Popoviću vrati državljanstvo

"U šest mandata je biran za poslanika Skupštine Crne Gore, a u dva mandata je u ime Crne Gore bio u Vijeću republika SRJ", kaže se u saopštenju
0 komentar(a)
Predrag Popović, Foto: Vesko Belojević
Predrag Popović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.04.2012. 15:44h

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović predložio je ministru unutrašnjih poslova Ivanu Brajoviću da se bivšem predsjedniku Narodne stranke (NS), Predragu Popoviću, dodijeli crnogorsko državljanstvo.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Brajoviću dostavio dopis NS od 23. marta kojim se inicira predlog za dodjelu crnogorskog državljanstva Popoviću.

"Ocjenjujem da se radi o osnovanoj inicijativi budući je Popović imao crnogorsko državljanstvo koje je stekao rođenjem u Crnoj Gori u kojoj su živjeli svi njegovi preci. Popović je živio i sa svojom porodicom živi u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Popović je, dodaje se, kao odbornik NS bio u Skupštini opštine Bar.

"U šest mandata je biran za poslanika Skupštine Crne Gore, a u dva mandata je u ime Crne Gore bio u Vijeću republika SRJ", kaže se u saopštenju.

Vujanović podsjeća da je Popović u trogodišnjem mandatu bio potpredsjednik Skupštine Crne Gore i obavljao dužnost predsjednika parlamentarnog Odbora za međunarodne odnose.

"Cijeneći činjenicu da je gospodin Popović bio predsjednik NS koja parlamentarno egzistira od 1906. godine, da je bila u Skupštini Crne Gore, a da je sada u jednom broju skupština opština, smatram opravdanim da mu se dodjeli crnogorsko državljanstvo koje je i ranije imao", naveo je on.

"Vrednujući da su ispunjeni uslovi iz čl. 12 stav 2 Zakona o crnogorskom državljanstvu predlažem da se Popoviću dodijeli crnogorsko državljanstvo", naveo je Vujanović.

Bonus video: