PzP o napadu na Milačića: Svakom nasilju prethodi govor Đukanovića

Kao i svaki autokratski režim, istakao je Pavlović, i “ovaj Đukanovićev će sve češće pribjegavati nasilju..."
0 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.04.2012. 16:19h

Pokret za promjene najoštrije osuđuje napad na novinara Marka Milačića i zahtijeva od tužilaštva da odmah procesuira prijavu protiv Veselina Barovića.

“Očigledno je da (Milo) Đukanović i pripadnici njegove kriminalne strukture znaju da će uskoro biti mete crnogorske sanaderizacije - i to je razlog njihove naglašene nervoze. Svakom konkretnom nasilju u Crnoj Gori uvijek prethodi neki Đukanovićev "programski govor".

Zato se napad na novinara Milačića može tumačiti kao očekivana reakcija pripadnika Đukanovićeve kriminalne organizacije na prijetnje koje je šef režima na predizbornom skupu u HN uputio nekim liderima opozicije i vlasnicima medija", saopštio je poslanik PzP Koča Pavlović.

Kao i svaki autokratski režim, istakao je Pavlović, i “ovaj Đukanovićev će sve češće pribjegavati nasilju kako se budemo približavali ispunjavanju zahtjeva iz poglavlja 23 i 24”.

“Zato je ovaj napad na novinara Milačića najava onoga što sve kritičare režima očekuje narednih mjeseci”, ocijenio je Pavlović.

UNCG osudio napad

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG), najoštrije osuđuje prijetnje i uvrede, upućene novinaru Marku Milačiću, od strane biznismena Veselina Barovića, smatrajući to nedopustivim činom i napadom na novinarsku profesiju i medijske slobode u Crnoj Gori, ističe se u saopštenju , koje u ime najbrojnije novinarske organizacije, potpisuje, potpredsjednik Udruženja Ranko Pavićević.

“Marko Milačić je član Udruženja novinara po profesiji i svi oni, koji časno služe novinarstvu, imaju pravo da govoreći o istini, imenuju sve one koji prijete, da Crnu Goru, pretvore u zemlju neslobode i terora nad novinarima, kaže se u saopštenju UNCG.

U toj organizaciji očekuju da “vlast prihvati činjenice, a da kolege novinari drže do činjenice, kao do Svetog pisma, jer, jedino tako možemo pokazati, kako se dolazi do istine”.

“Svaki drugi put, poput sile i prijetnje, vlast u Crnoj Gori mora sasjeći u korijenu”, ističe se u saopštenju.

Bonus video: