Radulović: Ministra Simovića pominjali na suđenju Šariću

Poslanik PZP-a Branko Radulović poručio šefu poslaničkog kluba DPS-a Milutinu Simoviću da će biti dobar svjedok protiv Šarića
0 komentar(a)
branko radulović, Foto: Boris Pejović
branko radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.04.2012. 06:28h

Potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović poručio je šefu poslaničkog kluba DPS-a Milutinu Simoviću da će biti dobar svjedok u procesu protiv Darka Šarića, napominjući kako je najveća crnogorska istina da dolazi vrijeme “sanaderizacije” Crne Gore.

Navodeći da “najodgovornijeg i nagrlatijeg” Mila Đukanovića čekaju teški dani, Radulović je rekao da je normalno da se “sanaderizacije” ježe mnogi ministri, gradonačelnici, režimski političari, najpoznatija braća, sestre, kumovi i partneri.

“Normalno da 'cvili' i Simović, koji će biti dobar svjedok u procesu protiv Šarića.

Simović je ranije kazao da Raduloviću nije dobro i da bi za uspostavljanje njegove dijagnoze tražio konzilijarni pristup. On je tako komentarisao Radulovićevu tvrdnju da je Stefano Sanino prilikom posjete Podgorici pominjao “sanaderizaciju”.

“Normalno da 'cvili' i Simović, koji će biti dobar svjedok u procesu protiv Šarića. A već su 'propjevali' Šarićevi članovi narkokartela pred tužiocem za organizovani kriminal u Beogradu. Navode imena nekih crnogorskih političara koji su bili na njihovom platnom spisku, kojima su plaćali ljetovanja u Turskoj. Mene nijesu pominjali, ali su pominjali nekog 'lepog ministra Simića'“, kazao je Radulović.

Uvjeren da će otvaranjem poglavlja 23 i 24 mnogima iz vlasti biti “tijesno”, Radulović je rekao da će na “sanaderizaciji” insistirati EU i sve njene institucije, članice i lideri.

“To govore svi zvaničnici, a neki su veoma konkretni i sa imenima i slučajevima. Pod slobodarski barjak okupiće se svako ko je uistinu borac protiv ovog režima i ko se ne boji ni režima, ni 'sanaderizacije'“, zaključio je Radulović, navodeći da je u politici iz tog razloga, te da ga u svetoj misiji oslobođenja Crne Gore neće zaustaviti “kriminalci i primitivci”.

Bonus video: