DPS: Mašta može svašta kad je Radulović u pitanju

Simović je podsjetio da je klučna preporuka sa četvrtog sastanka parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore da Skupština ubrza aktivnosti radi usvajanja ustavnih reformi
77 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Arhiva Vijesti
Milutin Simović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.04.2012. 13:54h

Parlamentarna opozicija bježi od dijaloga i ne može da prestane da uslovljava Crnu Goru, ocijenio je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista, Milutin Simović.

On je u saopštenju naveo da opozicija i ovog puta hoće da nastavak evropskog puta Crne Gore poploča ultimatumima i ucjenama.

Simović je podsjetio da je klučna preporuka sa četvrtog sastanka parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore da Skupština ubrza aktivnosti radi usvajanja ustavnih reformi, kojima će se osnažiti pravna nezavisnost i odgovornost pravosuđa, zbog izuzetnog značaja te reforme.

„Odbor je pozvao sve političke partije da prestanu da uslovljavaju unaprijed dogovorenu reformu drugim političkim zahtjevima koji nijesu vezani za ovo pitanje, da obnove dijalog i postignu kompromis“, precizirao je Simović.

Đukanović - vječita inspiracija

Prema njegovim riječima, umjesto posvećenosti evropskoj budućnosti poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović i drugi se radije vraćaju „svojoj neizbježnoj političkoj inspiraciji“, predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću.

„Za šta imam jednim dijelom razumijevanja, zbog njihovih stalnih i ubjedljivih političkih poraza i njima izazvane očigledne inferiornosti u odnosu na gospodina Đukanovića i politike koju on personifikuje“, navodi Simović u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

Da to nije tačno, navodi on, Radulović ne bi govorio neistine koje su plod njegove gubitničke mašte.

„Takva njegova mašta podstaknuta je gubitničkom logikom političkih partnera koji ga okružuju i koji se međusobno hrabre i takmiče ko će više dobaciti sa neistinama. Plod takve njegove mašte je i taj njegov, kako on kaže, neformalni susret sa Stefanom Saninom, na kojem je, kako kaže, upravo Sanino insistirao na sanaderizaciji“, dodao je Simović.

On je kazao da je mnogim međunarodnim sagovornicima dosta Radulovića i na formalnim susretima, na kojima se ne može izbjeći, pa im ne pada na pamet da sebe izlažu neformalnim sastancima, koje on kasnije interpretira na svoj način.

„Ali mašta može svašta kad je Radulović u pitanju“, zaključio je Simović.

Bonus video: