Policijski komandir bodrio Đukanovića na tribini

Zoran Stanović je aplaudirao dok je lider DPS-a govorio o hapšenjima opozicionih lidera i profesora Miodraga Perovića
368 pregleda 0 komentar(a)
DPS Tivat, Foto: Siniša Luković
DPS Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.04.2012. 09:13h

Završnom predizbornom skupu DPS-a u Tivtu preksinoć su prisustvovali i visoki službenici policije, u prvom redu komandir ekspoziture Granične policije na tivatskom aerodromu Zoran Stanović.

Poput svih ostalih, aplaudirao je tokom obraćanja lidera te partije Mila Đukanovića, koji je govorio o hapšenjima opozicionih lidera i profesora Miodraga Perovića.

Stanović je preksinoć, u civilu, u društvu penzionisanog službenika ANB-a Mirka Stojanovića, stajao uz zapadni zid prepune dvorane Centra za kulturu Tivat. Ispratio je cijeli predizborni skup DPS-a, aplaudirajući nakon izlaganja svih govornika.

Tim za odnose sa javnošću Uprave policije tvrdi da je Stanović prisustvovao skupu „u svojstvu ovlašćenog policijskog službenika na poslovima obezbjeđenja javnog skupa“.

Ipak, nijesu odgovorili na pitanje „Vijesti“ da li je u opisu „poslova obezbjeđenja i radnog zadatka“ i aplaudiranje predstavnicima DPS-a i lideru te partije.

„Uprava policije prilikom obezbjeđenja javnih skupova angažuje službenike iz cjelokupnog organizacionog sastava u zavisnosti od procjene i prirode aktivnosti. Policijski službenici granične policije su obučeni da realizuju poslove i zadatke iz oblasti javnog reda i mira“, rekli su iz Uprave policije.

Kodeks policijske etike zabranjuje policijskim službenicima da prisustvuju političkim skupovima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: