DIKTATOR NA IZDISAJU

Perović: Đukanović je postao i smiješna i tragična figura

Njegovu frustraciju uvećava činjenica da je sa “raznim subotićima i šarićima pokretao više od deset medija i svaki mu se ugasio”
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2019. 10:05h

Profesor Miodrag Perović je istakao da “kao bivši karijerni velikosrbin i mrzitelj nesrpskih južnoslovenskih naroda, Đukanović novocrnogorac ima kompleks oceubice prema svim izvornim independistima”.

“Veliki broj njih je ubio tako što ih je korumpirao, one nad kojima ne može da uspostavi kontrolu ima potrebu da bukvalno - uništi. Đukanović je, kao i svi diktatori u terminalnoj fazi, istovremeno smiješna i tragična figura.

Meni ga je, u ljudskoj ravni, žao, a s druge strane uživam u bestijalnom bijesu bespomoćnog diktatora. Dok lično i sa svojim službama godinama širi laži o meni, postojano raste ugled i uticaj medija u čijem osnivanju sam učestvovao”, kazao je Perović.

Šef DPS-a Milo Đukanović je na predizbornom skupu u Herceg Novom izjavio da bi iza rešetaka trebalo smjestiti neke opozicione lidere i vlasnike medija u Crnoj Gori, aludirajući na šefa Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića, poslanika te stranke Branka Radulovića, poslanika SNP-a Predraga Bulatovića, poslanika NOVE Gorana Danilovića i vlasnika "Vijesti" Miodraga Perovića.

Njegovu frustraciju, smatra Perović, uvećava činjenica da je sa “raznim subotićima i šarićima pokretao više od deset medija i svaki mu se ugasio”: ”Poziciju u kojoj se nalazi ilustruje njegova nedavna izjava da su američki istražitelji koji su ga uhvatili u velikoj krađi zemlje i naroda - glupi.

Smiješni diktator proglašava sebe posljednjom branom crnogorske nezavisnosti

Zato što mu je bilo milije da bude šef organizovanog kriminala i mafije, nego da bude državnik i reformator, izgubio je gotovo sve političke prijatelje i postao smetnja Crnoj Gori, Vladi, njegovoj partiji i EU.

Smiješni diktator proglašava sebe posljednjom branom crnogorske nezavisnosti, dok, u stvari, utemeljenju obnovljene crnogorske države više štete čini Milo Đukanović nego svi velikodržavni projekti ovoga svijeta”.

Danilović: Šali se kako je i vladao

Na kraju svoje političke karijere, predsjednik DPS-a i bivši premijer je sklon performansima i neukusnoj šali upravo onako kako je i vladao, kaže Goran Danilović, potpredsjednik Nove srpske demokratije.

Danilović naglašava da postoji mogo razloga zbog kojih bi Đukanović trebalo da brine o svojoj slobodi, među kojima su pljačka državne imovine, preduzeća i građana.

"Čini mi se da mu ta šala i nije baš previše uspjela jer zbog onoga zbog čega bi on nas hapsio čak ni u Bjelorusiji se ne ide u zatvor. On sasvim izvjesno ne bi trebao u zatvor ni zbog gramatike, ni zbog zidnih novina ni zbog vojvodstva, bilo bi prethodno bar stotinjak dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da se zabrine za svoju slobodu.

Ključni su to što je Crna Gora proporcionalno siromašnija i opljačkanija proporcionalno njegovom, u međuvremenu stečenom bogatstvu", navodi Danilović.

Bulatović: Govor odlazećeg poltičara

U Crnoj Gori je počeo proces objedinjavanja istinskih opozicionih političkih partija i snaga i ličnosti koje su za promjene, a promjena nema bez silaska sa vlasti Demokratske partije socijalista, kaže Predrag Bulatović iz Socijalističke narodne partije, te kroz tu činjenicu tumači oštar govor Mila Đukanovića na predizbornom skupu u Tivtu.

Svi diktatori koji su zarobili državu imaju takvu retoriku kaže Bulatović za Slobodnu evropu.

​​"To je govor odlazećeg političara koji je svjestan šta ga čeka i u toj panici u kojoj se nalazi želi da prvo pohapsi svoje političke konkurente, zatim da pohapsi čitavu Crnu Goru koju je već zarobio.

Što se tiče ovih njegovih prijetnji, koje mogu biti aluzija ali koje mogu biti i stvarne da bi bilo dobro uhapsiti jedan broj nas to je u državi u kojoj je on na čelu blaga kazna ili blaga prijetnja. Znamo kako su neki prolazili tako što su platili glavom, kao što je Duško Jovanović ili da podsjetimo na desetine nerasvijetljenih ubistava", rekao je Bulatović.

Bulatović je istakao da je Đukanovića i međunarodna zajednica označila kao problem, i da je svjestan da je moguć ne samo  politički pad već i odgovornost.

Radulović: Počelo je odbrojavanje

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović svjestan je da dolazi vrijeme polaganja računa, a njegove uvrede na račun čelnika opozicije, nevladinih organizacija i dijela medija, uslovljene su strahom, ocijenio je potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

Radulović je ocijenio da je očito da iza “primitivizma, uvreda i neistina koje je šef režima uputio borcima za slobodnu Crnu Goru stoji goli strah”.

“Svjestan je da dolazi vrijeme polaganja računa za sve što je činio i nama i drugima, da mu je počelo odbrojavanje, da više nikoga nema ko ne vidi njegovo pravo ružno lice, da više nema pravog druga ni u Crnoj Gori, ni u regionu, ni u Evropskoj uniji, ni u Sjedninjenim Američkim Državama, ni u Rusiji”, naveo je Radulović.

PZP: Ne bojimo se!

Đukanović, prema ocjeni Radulovića, zna dobro šta stoji u deklaracijama i predlozima Evropskog parlamenta i šta govore evropski zvaničnici. “Da je “sanaderizacija” termin koji se odnosi prije svega na Crnu Goru i krivičnu odgovornost njega i njegovog bratije”, rekao je Radulović.

Pitanje političke moći Đukanovića, smatraju u PzP-u, je pitanje njegove krivične odgovornosti i njegovog ogromnog bogastva i porodice, zbog čega će se, kako smatra, boriti za očuvanje svog sadašnjeg statusa.

“Apostrofiranjem Medojevića, Mandića, Bulatovića, Danilovića i mene on zna da smo mu mi glavni politički protivnici, da mu se mi ne bojimo, da preziremo njegove policajce, agente, ubice i batinaše”, naveo je Radulović.

Galerija