Milić: Đukanović uzeo pare od KAP-a

Ustvrdivši da su DPS-u sve tanji prvi i drugi redovi, Milić je poručio da je DPS "ono već viđeno - radi po noći jer je to jedino okruženje u kojem se snalaze"
75 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.04.2012. 07:07h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić sinoć je u Herceg Novom šefa DPS-a Mila Đukanovića nazvao političarem prošlosti.

“Taj čovjek svojim govorima crta mete na nezavisnim medijima, na nevladinim organizacijama, na slobodnim intelektualcima i na svim onim koji žele da budu ono što jesu, što su bili njihovi preci i što trebaju da budu njihovi potomci”, kazao je Milić na završnoj konvenciji SNP-a u dvorani “Park”, uoči subotnjih izbora.

Citirajući nobelovca Iva Andrića da “dođe vrijeme kad pametni zaćuti, fukara se obogati, a budala progovori", Milić je kazao da se to čulo na konvenciji DPS-a koja je u istoj dvorani održana prethodne noći i na kojoj je govorio Đukanović.

Ustvrdivši da su DPS-u sve tanji prvi i drugi redovi, u kojima su uglavnom bili ljudi iz Nikšića, Podgorice, Ulcinja, Kotora i Budve koje je ova stranka dovela da bi pobijedili u Herceg Novom, Milić je poručio da je DPS "ono već viđeno - radi po noći jer je to jedino okruženje u kojem se snalaze".

Komentarišući Đukanovićevo obezbjeđenje na skupu u Herceg Novom, Milić je kazao da “onaj koga prate u Novom je tuđin”.

Ocjenjujući završni izborni skup DPS-a u Novom, Milić je je kazao da su građani imali priliku da vide “oluju primitivizma i nekulture”. “Oni nam dijele lekcije kako da sačuvamo Herceg Novi, a imali smo priliku da vidimo kako su sačuvali Crnu Goru - tako što danas moramo vraćati 170 miliona eura zbog toga što je u kafani Đukanović dogovorio posao sa KAP-om i za to uzeo proviziju”, kazao je lider SNP-a.

Ocijenio je da je Đukanović pokazao odrednicu budućeg rada DPS - nervozu.

“Nervozan je i zbog toga što se prvi put u jednom zvaničnom dokumentu EU nalazi i rečenica da je ostavka kontroverznog premijera Mila Đukanovića ubrzala evropske integracije Crne Gore i što se u jednom drugom dokumetu Savjeta Evrope pominje da mu nije završen sudski proces u Bariju. Nervozan je i što je pročitan, jer dolazi vrijeme plaćanja računa”, kazao je Milić, poručujući da se Đukanoviću “primiče kraj”.

Obrad Gojković, nosilac liste SNP-a, uvjeren je da je “SNP imao mogućnost da drži vlast ne bi pregovori počinjali poglavljima 23 i 24 - ne bismo se danas crvenjeli pred EU”.

Bonus video: