Diktator počeo da skida masku

Šef DPS-a se plaši sve izraženijeg nezadovoljtsva građana, plaši ga što je sve više onih koje nije moguće kupiti, ucijeniti ili zastrašiti, kaže Dejan Milovac
52 pregleda 0 komentar(a)
milo djukanovic, Foto: Siniša Luković
milo djukanovic, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.04.2012. 06:28h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović svjestan je da se bliži kraj režima koji je uspostavio, zbog čega mu izjave sve češće podsjećaju na retoriku diktatora iz 90-tih godina, smatraju u civilnom sektoru i opozicionim partijama.

Oni tvrde da Đukanović pokušava da uguši građansko nezadovoljstvo pričama o stranim plaćenicima, dok neke njegove partijske kolege tvrde da mu retorika nije dovoljno oštra.

Đukanović je utorak, na završnoj konvenciji DPS-a uoči izbora u Herceg Novom, nezavisne medije i pojedine NVO nazvao uslužnim servisima centara izvan Crne Gore i političkim akterima koji rade protiv interesa države. On je kazao da su se protiv DPS-a udružili neki dojučerašnji Crnogorci, lideri nezavisnih medija koji su uslužni servisi nekih centara van Crne Gore i navodne nevladine organizacije, a u suštini opozicione političke partije.

U Herceg Novom Đukanović je u srijedu glasačima poručio da ukoliko u Crnoj Gori treba sprovesti hapšenja na kojima insistira EU, u zatvore treba da idu čelnici opozicije i vlasnici dijela medija.

Zamjenik direktora MANS-a Dejan Milovac tvrdi da Đukanović strahuje od scenarija 'Sanader' od kojeg neće moći da ga zaštiti “ni instalirani pripejd-premijer Igor Lukšić”.

“Šef DPS-a se plaši sve izraženijeg nezadovoljtsva građana, plaši ga što je sve više onih koje nije moguće kupiti, ucijeniti ili zastrašiti, što raste otpor prema režimu. Zbog toga je i očigledna namjera da se, uz korišćenje rječnika diktatora iz devedesetih godina, pokuša ugušiti svaki nagovještaj drugačijeg mišljenja i pokušaj pobune protiv onoga što Đukanović simbolizuje, protiv sistema koji je uništio državne resurse, a većinu građana doveo na rub siromaštva i unizio im elementarno dostojanstvo”, kazao je Milovac, napominjući da nijesu mračne sile i špijunske mreže krive za KAP, Telekom, Željezaru i druga preduzeća koja su zbrisana Đukanovićevom politikom.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: