Raskid ugovora ili bojkot parlamenta

Pavlović je rekao da je jasno kako je situacija alarmantna, te da je država ugrožena "od strane organizovane kriminalne strukture koja namjerava da Crnu Goru dovede do bankrota"
0 komentar(a)
Koča Pavlović Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2012. 07:07h

Pokret za promjene predložiće ostalim opozicionim strankama da napuste Skupštinu Crne Gore ako nova sjednica parlamenta, koja je na inicijativu te stranke posvećena KAP-u, ne obezbijedi realizovanje ranijeg zajedničkog zaključka Vlade i Skupštine o raskidu ugovora sa ruskim partnerima, kazao je "Vijestima" poslanik PzP-a Koča Pavlović.

Ocjenjujući da je ugrožen ustavni poredak jer su Vlada i Skupština nesposobne da sprovedu svoju mjesec dana staru odluku o raskidu ugovora sa ruskim vlasnikom KAP-a, Pavlović je rekao da je i vinovnik jasno prepoznat.

"To je predsjednik DPS-a (Milo Đukanović), koji je očigledno jači i od Vlade i od parlamenta, i koji zbog privatnih interesa u KAP-u ne dozvoljava da se sprovede zajednička odluka Vlade i Skupštine", rekao je Pavlović.

On je rekao da je jasno kako je situacija alarmantna, te da je država ugrožena "od strane organizovane kriminalne strukture koja namjerava da Crnu Goru dovede do bankrota".

"Poglavlje 'Đukanović' biće najzahtjevnije poglavlje koje će se naći pred nama i PzP sa nestrpljenjem očekuje da taj proces što prije započne", rekao je Pavlović

Nakon takvog eventualnog scenarija, osim što će predložiti opoziciji napuštanje Skupštine, PzP će, rekao je on, pozvati sve demokratske strukture na okupljanje “radi organizovanja vaninstitucionalne borbe za zaštitu interesa Crne Gore".

Pavlović smatra i da je ostavka kabineta Igora Lukšića i formiranje prelazne tehničke vlade odgovorno i patriotsko rješenje.

"Bila bi to vlada koja bi, u sferi borbe protiv mafije i korupcije, efikasno ubrzala evropske integracije i zaustavila ovaj budžetski sunovrat ka kome srljamo", rekao je Pavlović.

Govoreći o početku pregovora, on je rekao da PzP nema nikakve dileme da se Crna Gora, u okviru poglavlja 23 i 24, mora po ugledu na Hrvatsku pozabaviti bivšim premijerom.

"Poglavlje 'Đukanović' biće najzahtjevnije poglavlje koje će se naći pred nama i PzP sa nestrpljenjem očekuje da taj proces što prije započne", zaključio je Pavlović.

Bonus video: