Vujanović: Kupovina ličnih karata se mora ispitati

On je objasnio da se nije moglo predvidjeti da će radovi na bazenu biti pri kraju u vremenu lokalnih izbora u Herceg Novom
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 15:32h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je u Herceg Novom komentarišući kupovinu ličnih karata kazao da se to mora ispitati i da je on u obavezi da “podstakne s nadležne organe da sve detaljno ispitaju i ako se utvrdi istinitost takvih tvrdnji da reaguju”.

“Ukoliko se dokaže u procesuiranim postupcima da je to tačno , onda je to nedolično i za one koji su kupovali karte , ali i za one koji su ih davali”, kazao je Vujanović

Na pitanje da li njegov dolazak u Herceg Novi samo desetak dana pred lokalne izbore ima političku konotaciju, Vujanović je kazao da “da nema ambicije da bilo šta promoviše u funkciji kampanje”.

On je objasnio da se nije moglo predvidjeti da će radovi na bazenu biti pri kraju u vremenu lokalnih izbora u Herceg Novom.

“Vidjeli ste ko je sve bio ovdje i na koji način smo promovisali vrijednost ovog velikog ulaganja, a tumačenja će uvijek biti", kazao je Vujanović.

Predsjednik Vujanović vjeruje da će gradjani imati razumijevanja za razloge koji su doveli do najave rebalansa budžeta , te da će, uprkos rebalansu, kapitalni objekti koji su započeti biti i završeni, kao što je bazen na Škveru.

Razlozi zbog koji je vlada najavila rebalans budžeta su osnovani , a na takvu odluku uticala je i svjetska ekonomska kriza, kazao je predsjednik Vujanović .

Komentarišući poskupljenje goriva Vujanović je u Herceg Novom kazao da država mora sistemski osigurati kvalitetniju konkurenciju u oblasti distribucije naftnih derivata.

On je naglasio da se sva snaga mora usmjeriti na stvaranje kvalitetnijih socijalnih uslova za sve građane , ali i da su neophodna sistemska rješenja koja će omogućiti kvalitetniju konkurenciju u distribuciji naftnih derivate.

Predsjednik Vujanović je, u Herceg Novom sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem i direktorom direkcije javnih radova Žarkom Živkovićem, obišao gradilište bazena na Škveru .

Investicija je vrijedna oko 4 miliona eura , a najavljeno je da će bazen biti završen do 15. juna.

Galerija

Bonus video: