Herceg Novi: Lične karte vraćaju preko “Vijesti”

Od prijavljivanja slučaja policiji, iako je prošlo skoro tri sedmice, Milija Krgović još nije uhapšen
199 pregleda 0 komentar(a)
lične karte, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
lične karte, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.03.2012. 15:42h

Na vratima dopisništva „Vijesti“ u Herceg Novom nepoznata osoba ostavila je koverat u kojem su se nalazile lične karte četvorice mladića iz tog grada, koji su prije nepunih 20-ak dana obznanili da su prodali dokumenta DPS-u, kako ne bi izašli na izbore 7. aprila.

Branko Miljanić i trojica njegovih drugova M. P., M. Ž. i G. P. kazali su tada „Vijestima“ da su Miliji Krgoviću „prodali“ lične karte, koji je obećao da će im nakon „provjere“ validnosti dokumenata isplatiti po 80 eura. Kako se ni dva dana nakon dogovorenog roka Krgović nije pojavio sa novcem, niti im se javljao na telefon, mladići su cijeli slučaj prijavili hercegnovskom Centru bezbjednosti. Sva četvorica mladića kazala su da je Krgović posao obavljao za DPS , kao i da je centrala iz koje stižu instrukcije u Nikšiću

Službenica u dopisništvu „Vijesti“ u Herceg Novom kazala je da je oko devet sati i 30 minuta, kad je došla na posao, između rešetke i ulaznih vrata kancelarije zatekla presavijenu kovertu. Najprije je, kako je istakla, pomislila da se u koverti nalazi mali oglas ili talon za nagradnu igru „Vijesti“.

„Međutim, kad sam otvorila kovertu vidjela sam četiri lične karte i fotografisala ih. Prijavila sam to policiji, gdje su konstatovali da je riječ o ličnim kartama četvorice mladića iz Herceg Novog koji su se već ranije žalili 'Vijestima' da su im uzete lične karte, a da im nije ništa isplaćeno“, kazala je službenica „Vijesti“.

Krgović još nije uhapšen

Od prijavljivanja slučaja policiji, iako je prošlo skoro tri sedmice, Milija Krgović još nije uhapšen, jer je policija, kako je objašnjeno, raspisala internu potjernicu, što znači da ga traži samo hercegnovska policija.

Predstavnici hercegnovskog Pokreta za promjene (PzP) u petak su osnovnoj tužiteljki Snježani Zejnilagić dali izjavu o njihovim saznanjima o "organizovanim kriminalnim radnjama" koje se odnose na kupovinu ličnih karata birača u Herceg Novom, uoči tamošnjih aprilskih izbora.

Od prijavljivanja slučaja policiji, iako je prošlo skoro tri sedmice, Milija Krgović još nije uhapšen

„Vijesti“ su u petak objavile da su iz PzP-a kao "kupce" ličnih karata za potrebe DPS-a, sa ciljem da opozicioni birači ne izađu na izbore, označili Branku Milojević, za koju važi da je poslovno i prijateljski vezana za jednog od "biznismena" iz kruga prijatelja šefa DPS-a Mila Đukanovića, Dejana Puzovića, Božidara Radanovića i Dušanku Vujović, udovicu pokojnog Milenka Vujovića, nekadašnjeg poslovnog partnera Aca Đukanovića.

Dušanka Vujović saopštila je prethodne sedmice da ne živi u Herceg Novom i da je vjerovatno u pitanju greška, dok je reagovao i Novljanin Božo N. Radanović, koji je istakao da su netačni navodi o njegovoj umiješanosti u kupovinu ličnih karata.

Bonus video: