Labudović najaktivniji poslanik, Đurović ćuti i glasa

Tokom prošle godine poslanik SNP-a Snežana Jonica je na sjednicama razmotrila najviše amandmana i to 81
0 komentar(a)
Emilo Labudović, Foto: Savo Prelević
Emilo Labudović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2012. 07:59h

Najaktivniji poslanik prošle godine bio je Emilo Labudović iz Nove srpske demokratije, sa indeksom aktivnosti 7,76, a nejaktivniji Dragan Đurović iz (DPS) čiji je indeks iznosio 0,00, što predstavlja apsolutnu neaktivnost.

To je bio slučaj koji je MANS-ov tim primijetio i u prethodnom izvještaju o radu Skupštine.

Tokom prošle godine poslanik SNP-a Snežana Jonica je na sjednicama razmotrila najviše amandmana i to 81, a najviše su diskutovali poslanici DPS-a.

“U periodu od 1. januara do 31. decembra 2011. godine održano je ukupno 25 sjednica, čije je efektivno trajanje iznosilo 348 časova i 30 minuta. Sjednicama Skupštine najviše je predsjedavao njen potpredsjednik, Željko Šturanović, 163 časa i 25 minuta”, tvrde autori izvještaja.

Oni ističu da je “od ukupno 225 tačaka koje su se u posmatranom periodu našle na dnevnom redu Skupštine, skoro 93 odsto usvojeno, 4 procenta nije, a oko 3 odsto nije razmatrano. Vlada se prošle godine 134 puta našla u ulozi predlagača, a poslanici samo 12”.

Katnić najviše izlagao

“Najviše izlaganja na plenarnim sjednicama od predstavnika predlagača imao je ministar finansija, Milorad Katnić, ukupno 86. Najviše komentara imao je SNP, 193, dok su od poslanika najviše komentara imali Aleksandar Damjanović, Nebojša Medojević i Koča Pavlović, po 40. Najviše odgovora na komentare imao je SNP, ukupno 144, a od poslanika Damjanović”, navodi se u izvještaju.

Dalje stoji da su najviše izlaganja imali poslanici DPS-a, ukupno 1913 puta, dok se među predlagačima istakla Branka Lakočević iz Ministarstva pravde, koja je na sjednicama skupštinskih odbora izlagala 104 puta.

Iz MANS-a navode da je najviše reagovanja zbog povrede Poslovnika o radu imao SDP, i to 610, što je preko 47 odsto ukupnog broja.

Dalje kažu da su svi skupštinski odbori efektivno radili 503 časa, a da se najduže radilo na sjednicama Odbora za ekonomiju i to 101 čas i 45 minuta.

Bonus video: