Medojević: Đukanović je glavni, Mank je samo maska

Mank je samo partner koji pokriva cijelu ovu priču za Mila Đukanovića i služi da zamaže oči Tivćanima i cijeloj Crnoj Gori, kaže on
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2012. 13:01h

Lider PzP Nebojša Medojević oštro je napao bivšeg premijera i predsjednika DPS Mila Đukanovića i njegovo partnerstvo sa kanadskim milijarderom Piterom Mankom na primjeru prodaje tivatskog vojnog brodogradilišta Arsenal i gradnje nautičkog centra Porto Montenegro.

„Mank je samo partner koji pokriva cijelu ovu priču za Mila Đukanovića i služi da zamaže oči Tivćanima i cijeloj Crnoj Gori da je ovdje riječ o nekoj navodno velikoj stranoj investiciji. Ovdje se zapravo preko projekta Porto Montenegro u zemlju vraća samo mali dio milijardi koje su ovom narodu pokrali Đukanović i njegova familija. Slična stvar koja se desila sa Arsenalom, vrlo brzo će se dogoditi i u Bijeloj gdje oni već uzimaju dio koji njema odgovara, a ostatak će pretvoriti u gradsko-građevinsko zemljište, radnike poslati kući i ništa od te privatizacije neće biti", kazao je lider PzP na pres konferenciji te stranke održanoj na tivatskoj gradskoj rivi Pine u sklopu kampanje PzP za predstojeće lokalne izbore u tom gradu.

Nema većeg izdajnika od Đukanovića

Ističući da „u posljednjih 20 godina u Evropi nisam vidio većeg veleizdajnika za jednu zemlju nego što je to Đukanović za Crnu Goru“, Medojević je kazao da „toliko štete za svoju državu može da uradi samo neko ko mrzi svoj narod“.

U posljednjih 20 godina u Evropi nisam vidio većeg veleizdajnika za jednu zemlju nego što je to Đukanović za Crnu Goru.

„Na skupštinskom Odboru za bezbjednost ćemo postaviti pitanje organizovanog kriminala, šverca, droge i prostitucije koja je u ovaj nekada mirni grad došla sa Porto Montenegrom. Ovdje je napravljena jedna destinacija za svjetske hohštaplere, njihove privatne zabave i bahanalije, pravljenje prljavih poslova, destinacija sa koje je lako bez kontrole, brodom prebaciti jednog Šarića, Kalića ili već što vam treba na neku drugu destinaciju", istakao je Medojević dodajući da je tadašnja Grupa za promjene to sve predvidjela i upozorila Tivćane što će im se desiti još 2005 kada je Djukanovićeva Vlada krenula da prodaje Arsenal.

Dati nekome navodno u zakup na 90 godina ovu lokaciju – to je praktično vlasništvo.

Naglašavajući da nema prosperiteta Tivta bez odgovorne lokalne ali i državne vlasti, potpredsjendik PzP Branko Radulović je poručio da je privatizacija Arsenala bila štetan posao po državne interese Crne Gore.

„Dati nekome navodno u zakup na 90 godina ovu lokaciju – to je praktično vlasništvo. Da li su to fukare ili ne znaju ništa od života kada su to učinili i dali Manku koji nije imao nikakvih referenci u turizmu", zapitao se Radulović, dok je nosilac izborne liste PzP u Tivtu Vladimir Arsić poručio da će se PzP suprostaviti ovakvim i sličnim projektima „u kojima se Tivat ništa ne pita sa svojim najvećim resursima, kako bi mi gradjani Tivta došli u situaciju da na pravim razvojnim osnovama, sami stvaramo i ubiramo plodove svoga rada.“

Manku šalju razglednicu

PzP je građanima Tivta podijelio simbolične razglednice sa akterima privatizacije Arsenala, naslovljene na Pitera Manka kao primaoca.

„Tivat nije Mankistan niti to može ikada postati. Uvaženi gospodine Mank, naš zajednički interes je da izgradimo partnerski osnov na bazi obostarnog uvažavanja i na obostranu korsit. A takvo partnerstvo nije moguće ako Tivat i dalje bude dobijao samo mrvice. Mi nećemo dozvoliti da on nas i dalje pravite majmune", poručuju na razglednici Manku njegovi „sugrađani i sugrađanke iz Tivta“ uz napomenu da njegovom „poslovnom partneru, šefu crnogorskog režima ubrzano ističe vrijeme“ zbog čega će Mank uskoro doći u situaciju da pravi novi ugovor o saradnji sa Tivtom „koji će morati uvažavati dostojanstvo ovog grada koji je vama povjerio svoje najvrijednije resurse“.

Bonus video: