PzP otkrio imena kupaca ličnih karata

Na spisku imena, za koje PzP tvrdi da imaju dokaze da se bave tim krivičnim djelom, nalaze se Branka Milojević, Dejan Puzović, Božidar Radanović i Dušanka Vujović
493 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2012. 08:10h

Hercegnovski Pokret za promjene danas će u tužilaštvu dati izjavu u kojoj će saopštiti imena ljudi koji su navodno uključeni u kupovinu ličnih karata za račun DPS-a, u susret aprilskim loklanim izborima.

Na spisku imena, za koje PzP tvrdi da imaju dokaze da se bave tim krivičnim djelom, nalaze se Branka Milojević, za koju važi da je poslovno i prijateljski vezana za jednog od “biznismena” iz kruga prijatelja šefa DPS-a Mila Đukanovića, Dejan Puzović, Božidar Radanović i Dušanka Vujović, udovica pokojnog Milenka Vujovića, nekadašnjeg poslovnog partnera Aca Đukanovića.

"Vijesti" su sinoć uspjele da stupe u kontakt samo sa Dušankom Vujović.

"Ne živim u Herceg Novom i nijesam bila tamo već nekoliko mjeseci, tako da to nema nikakve veze. Ovo što ste mi rekli sada prvi put čujem. Vjerovatno je neka greška u pitanju", kazala je Vujović.

Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom zatražilo je u četvrtak od predstavnika PzP-a da dostave potrebne podatke povodom navoda o prodaji ličnih karata, koje je na pres konferenciji nekoliko sati ranije iznio šef hercegnovskog PzP-a Milovan Baždar.

"Osnovno državno tužilaštvo je, odmah nakon konferencije, zahtijevalo od predstavnika PzP-a da dostave potrebne podatke i obavještenja, kako bi tužilaštvo, u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzelo odgovarajuće radnje i pribavilo dokaze neophodne za ocjenu osnovanosti iznijetih navoda", saopštila je viša državna tužiteljka Vesna Jovićević.

Miloš Bigović, član predsjedništva PzP, kazao je “Vijestima” da će danas u 12 sati sve podatke koje imaju predati tužilaštvu i da će nakon toga izdati i saopštenje.

Baždar je naglasio da će, ako tužilaštvo pravovremeno ne reaguje u slučaju kupovine ličnih karata, regularnost lokalnih izbora u Herceg Novom biti upitna.

"Siguran sam da Krgović (osumnjičen za kupovinu ličnih dokumenata za DPS) i njemu slični i dalje rade na terenu", kazao je Baždar.

On je pozvao policiju da dođe u njihove partijske prostorije u Herceg Novom, kako bi im dali dokaze o kupovini ličnih karata. Baždar je kazao da imaju imena pet osoba kojima je u ime DPS-a nuđeno od 70 do 100 eura za lične karte.

Predsjednik hercegnovskog PzP-a je zaključio da to što tužilaštvo još nema rezultata u istrazi oko kupovine ličnih karata potvrđuje da “tužilaštvo i sudstvo u Crnoj Gori nijesu nezavisni”, kao i “da će pratiti situaciju i o svemu obavijestiti evropske institucije“.

Bigović: Ministri DPS-a u Novi dolaze kao promoteri partije

Ministri DPS su proteklih dana u Herceg Novom bili u ulozi promotera svoje partije pred lokalne izbore u tom gradu, ustvrdio je na konferenciji za novinare Miloš Bigović, član predsjedništva PzP-a.

Bigović je upozorio i na "namješanje" konkursa za prijem u radni odnos u nekoliko hercegnovskih škola

Kao primjer naveo je da su obavijest o posjeti Zorana Jelića, direktora ZZZCG, i Duška Perovića, direktora Penzijsko-invalidskog fonda Crne Gore, medijima poslali iz hercegnovskog DPS-a.

"PzP će obavijestiti Evropsku komisiju da se zakon ne poštuje", poručio je Bigović.

TV Vijesti, Nebojša Mandić

Bigović je upozorio i na "namješanje" konkursa za prijem u radni odnos u nekoliko hercegnovskih škola. Tako se za profesora engelskog jezika u OŠ “Orjenski bataljon” u Bijeloj, između ostalih, traži "ženski pol, starost od 35 do 45 godina".

On je ustvrdio da je "riječ o sprezi Ministarstva prosvjete, škola i lokalnog DPS-a. Istakao je i da je riječ o "klasičnom primjeru polne i starosne diskriminacije", i da se cijela akcija sprovodi samo dva mjeseca pred lokalne izbore, i samo u Herceg Novom.

Bigović je kazao i da je riječ o zloupotrebi službenog položaja direktora škole i pozvao je Prosvjetnu inspekciju da interveniše.

Galerija

Bonus video: