Leković šef Misije u Briselu, Joličić-Kuliš u Berlinu, Milić u Ljubljani

Za ambasadora Crne Gore u Kini trebalo bi da bude predložen bivši ministar inostranih poslova Crne Gore Branko Perović, umjesto Ljiljane Tošković
496 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Leković, Foto: Savo Prelević
Ivan Leković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2012. 20:11h

Vlada bi u četvrtak trebalo da predloži sadašnjeg ambasadora u Poljskoj Ivana Lekovića za novog šefa Misije pri EU u Briselu, dok je šefica kabineta ministra vanjskih poslova Vera Joličić-Kuliš kandidatkinja za ambasadorku Crne Gore u Berlinu, potvrđeno je Vijestima u Vladi.

Lekovića bi u Varšavi trebalo da zamijeni direktor Generalnog direktorata za bilateralne odnose u Ministravu vanjskih poslova i bivši ambasador Crne Gore u Sarajevu Ramiz Bašić. Bašić odlazi na poznat teren jer je bio ambasador nekadašnje državne zajednice u Varšavi.

Ambasadorsku poziciju u Briselu do sada je pokrivao Aleksandar Pejović koga je Vlada prije oko dva mjeseca imenovcala za glavnog pregovarača Crne Gore sa EU, dok ambasadorsku funkciju u Berlinu pokriva Vladimir Radulović.

Za ambasadora Crne Gore u Kini trebalo bi da bude predložen bivši ministar inostranih poslova Crne Gore Branko Perović, umjesto Ljiljane Tošković.

Umjesto ambasadora Ranka Milovića, Vlada bi za šefa diplomatskog predstavništva u Ljubljani trebalo da predloži direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu Ivana Milića.

Bonus video: