Policija nikako da nađe kupca ličnih karata

Iz lokalne policije “Vijestima” je saopšteno da se za Krgovićem intenzivno traga, čime se demantuju tvrdnje da je bio priveden i da je kod njega nađeno 80 ličnih karata
75 pregleda 0 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
DPS Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.03.2012. 11:44h

Policija u Herceg Novom još nije uspjela da uđe u trag Miliji Krgoviću, iako je prije deset dana za njim raspisana lokalna potjernica zbog optužbi za kupovinu ličnih karata. Pošto je potjernica lokalna, objašnjeno je da ga niko ne traži osim hercegnovska policija.

Iz lokalne policije “Vijestima” je saopšteno da se za Krgovićem intenzivno traga, čime se demantuju tvrdnje da je bio priveden i da je kod njega nađeno 80 ličnih karata građana Herceg Novog.

U policiji tvrde da će, kada bude uhvaćen, Krgović biti predat tužilaštvu, a javnost o tome obaviještena. Sagovornici “Vijesti” koji su dobro upućeni u dešavanja u policiji, smatraju da ne postoji volja za Krgovićevo hapšenje.

„Teško je pretpostaviti, da se mogući akter kupovine ličnih karata, iako je u pitanju specifičan vid organizovanog kriminala, u Crnoj Gori može uspješno kriti danima, ukoliko nadležni stvarno žele da ga uhapse“, tvrdi sagovornik “Vijesti”, inače penzionisani radnik policije u Herceg Novom.

On smatra da je tužilaštvo odgovorno što još nema rezultata istrage, ne isključujući mogućnost da tužilaštvo ima neka saznanja ali ih ne iznosi u javnost zbog predizborne kampanje u Herceg Novom, plašeći se da time ne utiče na izborni proces.

Mladići su tvrdili da im je Krgović preko Željka Mijovića, kao posrednika, obećao po 80 eura, ali da novac nikada nijesu dobili, niti se kupac javljao na telefon

Novljanin Branko Miljanić i trojica njegovih drugova prijavili su ranije Krgovića, tvrdeći da im je ponudio novac za lične karte, kako ne bi izašli na lokalne izbore u Herceg Novom koji su zakazani za 7. april.

Mladići su tvrdili da im je Krgović preko Željka Mijovića, kao posrednika, obećao po 80 eura, ali da novac nikada nijesu dobili, niti se kupac javljao na telefon. Iako su Novljani tvrdili da je Krgović radio za DPS, u toj partiji su odbacili takve optužbe tvrdeći da su Krgovića sami prijavili policiji.

Nakon prijave, policija je osnovnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Krgovića i Mijovića zbog “povrede slobode opredjeljenja pri glasanju”, što je rezultiralo raspisivanjem lokalne potjernice.

Mijović: Nijesam ja taj

Željko Gojkov Mijović iz Zelenike reagovao je zbog tekstova o kupovini ličnih karata, navodeći da nije povezan sa tim krivičnim djelom.

“Da zbog identičnog imena i prezimena ne bi dolazilo do zabune, želim da pojasnim da sa Željkom Mijovićem koji je osumnjičen za posredovanje pri kupovini ličnih karata, nemam nikakve veze”, piše u reagovanju Mijovića.

Bonus video: