NOVE OPTUŽBE

Bivši načelnik CB Pljevlja: Gledao sam Vukovića na barikadama

Milika Čeko Dačević je za "Vijesti" ranije rekao da je Vuković bio organizator postavljanja barikada u tom gradu, u avgustu 1992. godine
522 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2012. 19:18h

Bivši načelnik pljevaljskog Centra bezbjednosti, Vukota Šćekić, rekao je za TV Vijesti da je vidio bivšeg gradonačelnika Pljevalja i visokog funkcionera DPS-a Filip Vukovića na barikadama 1992. godine.

Šćekić nije htio da se bavi time koju je ulogu Vuković imao na barikadama, ali je siguran da je bio tamo.

Milika Čeko Dačević je za "Vijesti" ranije rekao da je Vuković bio organizator postavljanja barikada u tom gradu, u avgustu 1992. godine.

"Mi smo tada mislili da je Vuković radikalno orijentisan, da je naš. Sa njegovim ljudima su i pripadnici moje partije i drugi građani bili na barikadama koje je Filip obilazio u crvenom „renou“, što znaju svi Pljevljaci, kaže Dačević.

TV Vijesti, Sead Sadiković

Vuković je to demantovao i rekao “Vijestima” da su sve, pa i Čekove optužbe protiv njega, u vezi s učešćem u incidentima u Pljevljima početkom devedesetih, „privatni ratovi sa najnižim pobudama koje ga ne dotiču“.

I magistar saobraćajnih nauka Semir Čuturić je rekao da je Vuković učestvovao u progonu muslimansko-bošnjačkog naroda početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

"Kada sam čuo da je Vuković došao na čelo DPS-a u Pljevljima, a moj otac prolazio pored barikada na kojima je on bio, shvatio sam da tu nemam šta da tražim. Ne postoji nijedan razlog da krijem istinu, a ni da podržavam ono što me je godinama uništavalo“, rekao je Čuturić.

On smatra da Vuković treba da odgovara za ono što je radio od 90. pa do danas, a pogotovo za radnje koje su se desile za vrijeme dok je bio predsjednik Opštine, umjesto što se predstavlja kao demokrata i dijeli lekcije čestitim građanima.

Galerija

Preporučujemo za Vas