Dačević: Filip Vuković organizovao barikade u Pljevljima

“Zapravo do prije desetak dana nisam znao da je to taj Vuković koji je u to vrijeme bio neki direktor u Rudniku uglja, a kasnije i predsjednik Opštine"
180 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2012. 07:44h

Milika Čeko Dačević tvrdi da je bivši predsjednik Pljevalja Filip Vuković bio organizator postavljanja barikada u tom gradu, u avgustu 1992. godine.

Dačević je prije oko mjesec dana u „Vijestima“ prvi put javno progovorio o teroru koji se dešavao u Pljevljima početkom devedesetih. On je tada rekao da vlast skoro dvije decenije preko njegovih leđa „pere“ „i plasira laž da su oni spasili Pljevlja i spriječili da se u Crnu Goru prenese rat iz susjedne Bosne i Hercegovine“.

To je nazvao najvećom prevarom muslimanskog naroda, ističući da je sve što se dešavalo u gradu pod Golubinjom početkom devedesetih izazvala i aminovala vlast preko državnih službi.

Dačević prije mjesec dana nije želio ni da potvrdi, ni da demantuje da je Filip Vuković učestvovao u sijanju mržnje koja se mogla pretvoriti u međunacionalni sukob.

“Zapravo do prije desetak dana nisam znao da je to taj Vuković koji je u to vrijeme bio neki direktor u Rudniku uglja, a kasnije i predsjednik Opštine.

Posljednjih dvadesetak godina uglavnom živim u Srbiji pa ne pratim šta se dešava u Pljevljima i Crnoj Gori, ali sam sada potpuno siguran da je Filip Vuković zapravo organizovao barikade”, rekao je Dačević koji je inicirao novi razgovor sa novinarem “Vijesti”.

Mi smo tada mislili da je Vuković radikalno orijentisan, da je naš. Sa njegovim ljudima su i pripadnici moje partije i drugi građani bili na barikadama koje je Filip obilazio u crvenom „renou“, što znaju svi Pljevljaci, kaže Dačević

Neki iz DPS-a bi da me slome preko Čeka kome sada vjerovatno fali para

Visoki funkcioner DPS-a i bivši gradonačelnik Pljevalja Filip Vuković kazao je sinoć “Vijestima” da su sve, pa i Čekove optužbe protiv njega, u vezi s učešćem u incidentima u Pljevljima početkom devedesetih, „privatni ratovi sa najnižim pobudama koje ga ne dotiču“.

“Nijesam učestvovao na barikadama, niti poznajem Čeka. Tog čovjeka nikada nisam vidio. Sve te priče su dio kampanje koje pojedinci iz moje partije vode protiv mene, a u funkciji budućih događaja u nekim firmama, konkretno Skupštini akcionara u Rudniku uglja.

Čeku je vjerovatno ponestalo para, a kako bi vratio dugove od ranije, najvjerovatnije je nagovoren da me optuži”, rekao je Vuković.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: