Mandić je bio previše zauzet da se sastane sa Tadićem

Na sastanku sa Tadićem crnogorsku delegaciju predvodio je lider SNP-a Srđan Milić, a prisustvovali su i Ranko Kadić (DSS), Predrag Popović (NS)...
0 komentar(a)
mandić, Foto: Savo Prelević
mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2012. 08:08h

Na sastanku sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem nije bilo nikog iz Nove srpske demokratije (Nova) jer je stranački lider Andrija Mandić bio zauzet parlamentarnim obavezama, izjavio je funkcioner Nove Slaven Radunović.

On je kazao da se Nova slaže sa politikom zvaničnog Beograda, te da razmimoilaženje sa Tadićem nije razlog izostanka.

“Predsjednik Mandić je bio pozvan lično a imao je obaveza u parlamentu, te zbog toga nije mogao da ide. Naš je zamjenik predsjednika (Goran Danilović) toga dana je inače bio u Beogradu, i da je trebalo mogao je on da pođe. Mi smo shvatili da je poziv na lično ime”, kazao je Radunović.

Na tradicionalnom sastanku Tadića sa predstavnicima Srba iz regiona, nije bilo nikog od predstavnika iako su funkcioneri te stranke ranije bili redovni na susretima u Beogradu.

Na sastanku sa Tadićem crnogorsku delegaciju predvodio je lider SNP-a Srđan Milić, a prisustvovali su i Ranko Kadić (DSS), Predrag Popović (NS), Zoran Žižić, kao i Vladimir Božović i Blažo Papović iz Matice srpske - Društvo članova u Crnoj Gori.

Radunović je odbacio mogućnost da izostanak predstavnika Nove sa sastanka u Beogradu znači otklon od Tadića i njegove Demokratske stranke (DS). Nova srpska demokratija od osnivanja ima bliske odnose sa Srpskom naprednom strankom (SNS) Tomislava Nikolića, koji važi za Tadićevog glavnog političkog protivnika u Srbiji.

“Naš stav je da je svako ko je predsjednik Srbije za nas partner. Mi Srbiju doživljavamo kao najbližu državu i shodno tome cijenimo i njenog predsjednika. Tu nema nikakve sumnje”, kazao je Radunović.

Na sastanku u Beogradu razgovaralo se o saradnji, zaštiti interesa i unapređenju položaja srpskih zajednica u zemljama regiona i daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa.

Bonus video: