Mladi SDP-a ispred Ministarstva ekonomije: Od struje jedino opasniji njen račun

1733 pregleda 8 komentar(a)
Sa performansa, Foto: SDP
Sa performansa, Foto: SDP

Forum mladih SDP-a danas se okupio ispred Ministarstva ekonomije kako bi izrazio “duboku zahvalnost” ministarki ekonomije Dragici Sekulić koja je uvažila apel građana i odložila poskupljenje struje za mjesec dana.

"Mi smo ovdje da je simbolično, u ime svih mladih zamolimo da isto odloži još dva mjeseca, iza sezone maturskih i završnih ispita da bi smo u što većem broju mogli da pomognemo našim roditeljima u plaćanju tog nameta tako što ćemo spakovati svoje diplome i valorizacijom našeg znanja taj novac uplaćivati iz Njemačke, SAD-a i Luksemburga", kazao je predsjednik Foruma mladih SDP Emir Hadžimušović.

"Neka djeca su se školovala u inostranstvu da bi u Crnoj Gori pravila monopole koje će iz inostranstva otplaćivati djeca školovana u Crnoj Gori. Stavimo ironiju po strani. Mi u Forumu mladih ne smatramo da je to pravično. Dok smo bili djeca učili su nas da se pazimo opasnosti struje a danas je od struje jedino opasniji njen račun koji ugrožava našu egzistenciju i egzistenciju naših roditelja", dodao je Hadžimušović.

On se osvrnuo i na standard građana.

"A da ne govorimo o odluci o povećanju cijene struje od 1. marta za 2.7% do 6% čime će značajno udariti na standard građana. Znajući da je struja ugrađena u skoro sve proizvode i usluge u našoj zemlji sigurno će se stvoriti inflatorni udar koji je prošle godine zbog akciza i PDV-a smanjio vrijednost plata i penzija za oko 3%. Forum mladih iz ovog razloga apeluje na Ministarku finansija da se prilikom kalkulacije optimalne cijene struje, koja je i sada najskuplja u regionu, rukovodi budžetom prosječnih a ne privilegovanih porodica i tako pokaže da računi od struje 90% gradjana Crne Gore, partiju koju predstavlja, interesuju i van predizborne kampanje."

Bonus video: