Učinak DPS-a u Tivtu: Naučna fantastika za naivne

U gradu "elitnog turizma" voda u česmama je i dalje slana, a fekalne vode najvećeg dijela Tivta i dalje se slivaju u septičke jame ili direktno u more
160 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Nemanja Radonjić
Tivat, Foto: Nemanja Radonjić
Ažurirano: 05.03.2012. 05:28h

Otvaranjem više od 3.500 novih radnih mjesta, Tivat će biti grad bez nezaposlenih do 2012. godine – glasi “najubitačnija” rečenica iz predizbornog programa “Za evropski Tivat” sa kojim je DPS izašao na lokalne izbore 6. aprila 2008. godine i zadobio povjerenje više od 2,2 hiljade građana najmanje bokeljske opštine, 12 mandata u 32-članom lokalnom parlamentu i priliku da u stabilnoj postizbornoj koaliciji sa SDP-om (četiri mandata) i HGI (tri odbornika), odlučujuće kreira razvoj grada u protekle četiri godine.

Novi lokalni izbori zakazani su za 7.april, pa je to i prilika da se proanalizira što je najmoćnija tivatska politička stranka u mandatu koji je na izmaku, realizovala od ukupno 41 projekta iz oblasti komunalne djelatnosti, prostorno-planske dokumentacije, uređenja prostora, valorizacije turističkih potencijala, te kulture i medija, a koji su taksativno pobrojani, a većina i precizno vremenski ograničena u predizbornom programu „Za evropski Tivat – idemo dalje“ iz 2008.

Naš Tivat, dosljedno novom razvojnom konceptu, postaje destinacija elitnog turizma. Nastavljajmo dalje! Za evropski Tivat, bez dileme.

Zahvaljujući golf igralištima, novim hotelskim kapacitetima vrhunske ponude, brojnim infrastrukturnim projektima, novom izgledu gradskog trga, te valorizaciji atraktivnih lokaliteta na ostrvu Sveti Marko i Ostrvu cvijeća, naš Tivat postaje sasvim novi i prestižan turistički brend. Idemo dalje. Pobjedničkim putem…

U ostvarenje strateškog cilja pobjedničkog programa Demokratske partije socijalista - dostizanja životnog standarda i kvaliteta života svih građana Tivta na nivou razvijenog evropskog okruženja -odlučno je DPS prije četiri godine poručio Tivćanima.

I dalje slana voda u česmama

Evropski kvalitet života, barem kada je vodosnabdijevanje u pitanju, još je daleko od ostvarenja jer žitelji Mrčevca, Kave, Dumidrana i dijela naselja u Krtolima i dalje ljeti imaju slanu vodu na česmama, ili je tokom noći i pola dana uopšte nemaju.

Fekalne vode najvećeg dijela Tivta i dalje se slivaju u septičke jame ili direktno u more pred gradom jer famozni novi gradski kanalizacioni sistem koji se gradi već četiri godine, još nije profunkcionisao, a otpadne vode njime još nijesu potekle do izliva na otvorenom moru u Traštama.

Fekalne vode najvećeg dijela Tivta i dalje se slivaju u septičke jame ili direktno u more pred gradom jer famozni novi gradski kanalizacioni sistem koji se gradi već četiri godine.

Obećanje DPS-a iz 2008. bilo je da će već naredne, 2009. projektovati kanalizacione sisteme za Radoviće, Lepetane i Krašiće, te postrojenje za preradu otpadnih voda za cijeli Tivat. Inače, ovo postrojenje još je u fazi projektovanja, a nije još izabran ni izvođač za njegovu gradnju.

Obećani rok (I kvartal 2010) za realizaciju projekta “završetak sanacije vodovodne mreže posebno u južnom dijelu grada, u funkciji realizacije projekta Regionalnog vodovoda i prihvata potrebnih količina vode” nije poštovan jer tek treba da se gradi nova ili nedostajuća vodovodna infrastruktura na tom području...

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: