U novoj partiji Mladen Bojanić, Goran Đurović...

Riječ o dokazanim profesionalcima i ljudima koji su prepoznati po svom dosadašnjem društvenom angažmanu, kazao je Darko Pajović
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2012. 07:59h

U novoj političkoj partiji, koja bi uskoro trebalo da se pojavi na crnogorskoj sceni, osim jednog od inicijatora njenog osnivanja Darka Pajovića, advokatice Azre Jasavić, politikologa Dritana Abazovića i profesora Srđe Perića, biće i ekonomisti Mladen Bojanić i Miloš Konatar, preduzetnik Goran Đurović, arhitekta Goran Tuponja, te pravnik Nikola Terzić i privrednik Nikola Necko Koćalo.

To je “Vijestima” potvrdio Pajović, navodeći da je riječ o dokazanim profesionalcima i ljudima koji su prepoznati po svom dosadašnjem društvenom angažmanu. Ističući kako u koordinacionom odboru nove partije imaju univerzitetske profesore, ljekare, inženjere, turističke radnike, sportiste i umjetnike, Pajović je rekao da su do sada formirali inicijalne odbore u većini gradova Crne Gore, te da bi taj posao trebalo da bude završen do kraja marta.

“Pojavljivanje informacije o novoj partiji u medijima je dodatno ubrzalo razvoj situacije na terenu, s obzirom na to da je došlo do spontanog i brojnog odziva građana širom Crne Gore sa željom da nam se priključe. Posebno nas raduje što se našoj budućoj partiji priključuju ljudi koji su poznati široj crnogorskoj javnosti kroz svoje profesije, građani koji se nikada do sada nisu bavili politikom, niti bili članovi ijedne stranke, ali i oni koji su ranije imali manje ili više iskustva u politici i iz nje izašli prije nekog vremena čistih ruku, baš onako kako su i ušli u nju”, rekao je Pajović.

Govoreći o novinama u programu partije, u odnosu na aktuelne, Pajović je istakao sistem otvorenih izbornih lista, koje će obezbijediti “viši nivo građanske kontrole vlasti”.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: