Danilović: Nova partija ne može postići ništa bez promjene sistema

On smatra da se vlast ne može promijeniti bez podrške onih kolji su „instalirali“ Demokratsku partiju socijalista (DPS)
59 pregleda 0 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.03.2012. 14:47h

U Crnoj Gori neće ništa postići jedna ili 100 novih partija, ako se vladajući sistem ne bude promijenio, ocijenio je potpredsjednik Nove srpske demokratije, Goran Danilović.

On smatra da se vlast ne može promijeniti bez podrške onih kolji su „instalirali“ Demokratsku partiju socijalista (DPS).

„Tu mislim na one koje su oprostili svako nepočinstvo predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću i na one koje su od njega pravili ikonu zbog toga što im je valjao za rušenje Slobodana Miloševića, dopustili mu da se obogati na našem siromaštvu“, kazao je Danilović agenciji MINA

Prema njegovim riječima, kritična masa za pritisak, koji bi uticao na promjenu vlasti, ne može da se obezbijedi zbog toga što se ogroman broj ljudi kontroliše kroz proces zapošljavanja, sudskih presuda i postupke tajne policije.

Danilović smatra da se krivicom mnogih stvara lažna slika da se vlast može promijeniti samo novim ljudima.

„To nije tačno, ali ja u suštini navijam za ljude koji u najavi kažu da će se boriti za dio biračkog tijela koje pripada vladajućoj strukturi“.

Konačan stav kasnije

On je naveo da je dobro što se nova partija predstavlja kao građanska, navodeći da ne misli da je problem Crne Gore u nedostatku građanskih i u višku nacionalnih partija.

„Moraju shvatiti samo jedno, ovdje se vlada na način da moramo da rašrafimo sistem i to nema nikakve veze sa novim licima, ni sa autoritetima, jer da se sveti Vasilije Ostroški vrati i da počne da se bavi politikom proglasili ga za veleizdaju, zbog toga što bi on želio da napravi časno društvo“, precizirao je Danilović.

On je kazao da će konačan stav o novoj partiji dati kasnije.

„Ako je njihova namjera da uzmu dio biračkog tijela vladajućoj koaliciji, a uvijek je moguće uzeti manji dio njihovih glasova, pa onda eventulamno praviti koaliciji su DPS-om kasnije, to bi bila užasna podvala“, rekao je Danilović.

Bonus video: