Krstović: Zeta željna investicija, napretka i pogresa

"Stav Demokrata i GP URA jeste da Zeta treba da bude samostalna opština"
174 pregleda 0 komentar(a)
Luka Krstović, Foto: Zeta za 21. vijek
Luka Krstović, Foto: Zeta za 21. vijek
Ažurirano: 15.05.2018. 14:52h

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, u susret predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 27. maja, održali su promotivni skup u Matagužima. Prisutnima se, između ostalih, obratio i Luka Krstović, nosilac Izborne liste “Aleksa Bečić – Dritan Abazović – Zeta za 21. vijek – Demokrate – URA”.

Luka Krstović, istakao je da su Mataguži opozicioni bastion cijele Zete i Crne Gore, i da u Matagužima DPS nikada nije mogao da napravi rezultat koji bi mu garantovao pobjedu. Takođe, Krstović je poručio:

"Elementarni zadatak nam je da mladi ostaju u Zeti, da se žene i udaju, da stvaraju, zarađuju i da troše. Mladi u Zeti sa novom vlasti imaće na koga da računaju, imaće nekog ko će im pomagati svaki dan u godini, a ne samo prije izbora”.

Krstović je istakao da je Zeta željna investicija, napretka i pogresa.

"Prethodna, odlazeća vlast u Zeti nije ispunila niti jedno izborno obećanje. Odlazeći predsjednik opštine Dušan Radonjić, u sutonu izborne kampanje 2014. godine. obećao je da će za tri mjeseca od izbora početi izgradanja putnog pravca ka Matagužima. On nije počela sa zakašnjenjem od tri mjeseca, nego sa zakašnjenjem od tri godine. Od pet kilometara obećanog putnog pravca izgradili su svega 500 metara. Za četiri godine mandata nisu bili sposobni da izrade 10% od samo jednog izbornog obećanja. To će im i biti pečat na izbornom debaklu 27. maja u Zeti”, saopštio je Krstović.

Nosilac liste ,"Zeta za 21. vijek" rekao je:

"Stav Demokrata i GP URA jeste da Zeta treba da bude samostalna opština. Uradićemo elaborat o finansijskoj održivosti Zete kao samostalne opštine, predstavićemo ga građanima Zete, koji će na referendumu odlučiti hoće li Zeta biti samostalna opština”.

Govoreći o predizbornom Programu, Krstović je saopštio da su ljudi za 21. vijek posebno mjesto posvetili poljoprivredi:

"Zadatak nove vlasti biće da obezbijedi veća sredstva u budžetu za razvoj poljoprivrede, za svoje građane, mještane i poljoprivrednike. Takođe, Zeta se mora raspoznavati i po zelenoj pijaci, ali i po hektarima posađenih ratarskih i voćarskih kultura. Jedan od naših ključnih zadataka biće i zaštita životne sredine. Svi dobro vidimo šta su sadašnji koncesionari napravili od Cijevne i Morače. To su isti oni ljudi, koji ovih dana pritiskaju svoje zaposlene, govoreći im da im oni hrane porodice”, istakao je Krstović.

Bonus video: