Skupština: Vlada dobila podršku za KAP

Iz opozicije su međutim rekli da je izglasavanjem povjerenja Vladi, Skupština na leđa građana svalila dug KAP-a koji može dostići 400 miliona eura
0 komentar(a)
igor luksic, Foto: Boris Pejović
igor luksic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.02.2012. 18:20h

Vlada je dobila podršku Skupštine Crne Gore. Poslanici su odbili inicijativu Socijalističke narodne partije da se Vladi uskrati povjerenje zbog stanja u Kombinatu aluminijuma u Podgorici.

Za inicijativu su glasali SNP, Pokret za promjene i Nova srpska demokratija, dok su poslanici albanskih partija bili uzdržani. Podrška Vladi stigla je iz vladajuće koalicije DPS-SDP uključujući i Bošnjačku stranku i Hrvatsku građansku inicijativu.

Poslanik DPS-a Obrad Mišo Stanišić rekao je da je SNP pokrenula inicijativu kao predizbornu kampanju uoči lokalnih izbora u Herceg Novom.

Iz opozicije su međutim rekli da je izglasavanjem povjerenja Vladi, Skupština na leđa građana svalila dug KAP-a koji može dostići 400 miliona eura.

Poslanici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Goran Danilović rekli su da je bivši premijer i lider DPS-a Milo Đukanović korumpiran prilikom privatizacije KAP-a i da je zbog toga više puta pravio ustupke ruskim investitorima.

Oni su poručili da je Đukanović izdajnik, a ne otac nacije kako se predstavlja.

Bonus video: