DPS se žali Medenici: Presuda Upravnog suda je konfuzna

Vanredni lokalni izbori nijesu nikakvo rješenje i nikakva opcija „zbog toga što u ovom trenutku postoji 17 odbornika koji podržavaju DPS, što je legitimna većina i izborna volja naroda“
0 komentar(a)
sjednica, SO Andrijevica, Foto: Tufik Softić
sjednica, SO Andrijevica, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 24.02.2012. 08:11h

Predsjednik odbora DPS-a u Andrijevici i predsjednik opštine Srđan Mašović rekao je juče da je odluka Upravnog suda da poništi odluku Skupštine opštine Andrijevica, kojom je u julu prošle godine glasovima DPS-a razriješen dužnosti predsjednik lokalnog parlamenta Veselin Radenović, konfuzna i neodređena.

DPS nezakonito drži vlast u Andrijevici >>>

On je “Vijestima” rekao da se sud bavio formalno pravnim razlozima, a ne zloupotrebom prava od strane tadašnjih čelnika Opštine i Opštinske izborne komisije (SNP), koji je bio na štetu sticanja prava odbornika Momčila Đerkovića (DPS) da uđe u parlament. Upravni sud je, na inicijativu SNP-a, poništio smjenu Radenovića kojom je i SNP izgubio većinu u SO Andrijevica, zato što je Đerković glasao, a nije bio izabran za odbornika po zakonskoj proceduri.

"O opstrukciji dovoljno govori činjenica da je pisanim aktom tadašnjeg predsjednika Skupštine bilo utvrđeno da se sjednica po legitimnom pravu dijela odbornika DPS-a zakaže za godinu dana. To je flagrantno kršenje svih sistemaskih propisa", rekao je Mašović.

Predsjednik SO Andrijevica dr Zvonko Vuković kazao je „Vijestima“ da su u presudi prenebregnute neke činjenice i datumi i da upućivanje na pravni lijek nije dovoljno jasno definisano

Predsjednik SO Andrijevica dr Zvonko Vuković kazao je „Vijestima“ da su u presudi prenebregnute neke činjenice i datumi i da upućivanje na pravni lijek nije dovoljno jasno definisano.

Prema njegovom mišljenju, vanredni lokalni izbori nijesu nikakvo rješenje i nikakva opcija „zbog toga što u ovom trenutku postoji 17 odbornika koji podržavaju DPS, što je legitimna većina i izborna volja naroda“.

Lokalni parlament u Andrijevici je od preuzimanja vlasti DPS-a donio veliki broj veoma značajnih odluka, kao što su one o izborima i imenovanjima lokalnih funkcionera i budžetu, ali će svakako najproblematičnija biti nedavna odluka o kreditnom zaduženju Opštine od 1.200.000 eura.

Andrijevica je sa SNP-om na na vlasti bila jedina opština na sjeveru koja nije imala ni centa duga ili kredita, niti viška zaposlenih u lokalnoj administraciji.

Bonus video: