Vuković: Kompromis sa opozicijom je izdaja osnovnih interesa Crne Gore

Vukovića ne iznenađuje poruka opozicionara i dodaje da su još jednom potvrdili da je posrijedi politička ucjena
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2012. 11:41h

Kompromis sa opozicijom u vezi sa izmjenama Ustava koje se odnose na identitetska pitanja znači izdaja osnovnih interesa države Crne Gore, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista DPS Miodrag Vuković.

Uoči razgovora sa premijerom Igorom Lukšićem predstavnici Nove srpske demokratije NOVA i Socijalističke narodne partije SNP poručili su da ih premijer nije morao ni zvati ukoliko nije spreman da razgovara o njihovom ranijem uslovu za prihvatanje Ustavnih promjena, a to je uvođenje trobojke i srpskoj jezika kao službenog.

Vukovića ne iznenađuje poruka opozicionara i dodaje da su još jednom potvrdili da je posrijedi politička ucjena.

"Da se na toj platformi, tog dijela opozicije može praviti bilo kakav kompromis to bi značilo da ste spremni da izdate osnovne interese ove države. Cijena je vrlo velika, od njih zavisi nažalost dvotrećinska podrška zahtjevima na kojima insistira Evropa, da se mijenja normativna osnova funkcionisanja sudske vlasti u najširem smislu te riječi. Oni je ne daju, ucjenjuju što se može prevesti da su zadovoljni“, tvrdi Vuković, prenosi Antena M.

On podsjeća da su i poslanici SNP-a učestvovali u amandmanima koji se tiču izmjena Ustava u dijelu pravosuđa.

Nakon toga njihov lider Srđan Milić uslovio je izmjene identitetskim pitanjima.

“Obeshrabruju izjave njihovog lidera koji nije u Parlamentu i koji tako sa distance odapne po koju strijelu pa ako pogodi pogodi, on je inače poznat po tome da je mister Promašaj,” kazao je Vuković.

Galerija

Bonus video: