Stari DPS-SDP scenario: Nadmudrivanje na najvišem nivou

DPS će u pregovorima predvoditi Igor Lukšić i Svetozar Marović, dok će stavove SDP zastupati Vujica Lazović i Ivan Brajović
0 komentar(a)
Svetozar Marović, Igor Lukšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Svetozar Marović, Igor Lukšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.02.2012. 09:22h

Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija uskoro će početi pregovore o zaključcima o budućnosti Kombinata aluminijuma i Zakonu o unutrašnjim poslovima koji su posljednih dana uzrokovali krizu u vladajućoj koaliciji za koju analitičari i opozicionari ocjenjuju da nije ozbiljna i da neće dovesti do pada Vlade.

“Vijesti” saznaju da će premijer Igor Lukšić i ministar ekonomije Vladimir Kavarić, u ime DPS-a, sa potpredjednikom Vlade Vujicom Lazovićem i potpredsjednikom SDP-a Raškom Konjevićem, koji predstavljaju manjeg partnera, pokušati da do 28. februara, za kada je zakazana sjednica Skupštine, usaglase zaključke o budućnosti KAP-a.

Kompromisno rješenje za Zakon o unutrašnjim poslovima tražiće resorni ministar Ivan Brajović i šef poslaničkog kluba SDP-a Borislav Banović koji će za sagovornike sa druge strane stola imati potpredsjednika DPS-a i šefa tog poslaničkog kluba Svetozara Marovića i Milutina Simovića.

Krajnji rok za rješavanje ovog problema trebalo bi da bude 27. februara za kada je u parlamentu planirano glasanje o Predlogu zakonu o unutrašnjim poslovima.

DPS ne želi da se odrekne kontrole nad policijom zbog čega su njegovi poslanici predložili 16 amandmana na predlog zakona koji je krajem godine utvrdila Vlada.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: