Mugoša: Dajbabe i Dahna godinama zapostavljeni od DPS vlasti

Miodrag Đukanović, kandidat za odbornika u SO Glavnog grada, kazao je da već više decenija nije donijet DUP "Dahna 2", pa mještani Dajbaba na svojim imanjima ne mogu da grade stambene objekte
153 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2018. 08:32h

Naselja Dahna i Dajbabe, iako samo nekoliko kilometara udaljeni od centra Podgorice, već godinama su zapostavljeni od strane aktuelne DPS vlasti, poručio je Budimir Mugoša, kandidat za odbornika Građanskog saveza za promjene (SDP, DEMOS, Slobodni građani) u SO Glavnog grada tokom razgovora sa žiteljima ovih podgoričkih naselja.

Kako su kazali iz ovog političkog saveza, slabo organizovan javni prevoz ugrožava elementarne potrebe đaka osnovnog i srednjoškolskog uzrasta i njihovih roditelja, dok neadekvatna infrastruktura i nepostojanje DUP "Dahna 2" onemogućavaju normalno funkcionisanje i život stanovnika na ovom području.

“Zato su promjene u Glavnom gradu neophodne, potrebno je da dođu ljudi koji će svakodnevno brinuti o potrebama građana a ne samo o potrebi privilegovanih pojedinaca povezanih sa DPS otuđenom elitom”, saopštila je Draginja Vuksanovic, zahvaljujući se stanovnicima ovih naselja na podršci na predsjedničkim izborima.

Miodrag Đukanović, kandidat za odbornika u SO Glavnog grada koji živi u Dajbabama, kazao je da su Dahna i Dajbabe zapostavljeni od "otuđene vlasti", kao i da već više decenija nije donijet DUP "Dahna 2", pa mještani Dajbaba na svojim imanjima ne mogu da grade stambene objekte.

“Sada nam se novim zakonom nameće obaveza da plaćamo nepristojno visoke cijene legalizacije, a nemamo elementarno riješene komunalne usluge koje sada treba papreno da plaćamo. Zato pozivam moje komšije da na ovim izborima podržimo iskrene ljude iz Građanskog saveza za promjene zbog kojih sam se kao penzioner uključio u ovu kampanju, kako bih pomogao mojim komšijama da konačno riješimo naše osnovne potrebe. Naša djeca nemaju osmogodišnju školu, a živimo na svega nekoliko kilometara od centra, naši roditelji nemaju ambulantu za osnovne zdravstvene usluge", naglasio je Đukanović.

Galerija

Bonus video: