Bez rasprave o radu nadležnih tokom vanrednog stanja u Podgorici

Šef kluba odbornika SDP-a Đorđe Suhih pitao je "zar vanredno stanje u Podgorici nije dovoljno da se tačka stavi na dnevni red"
53 pregleda 0 komentar(a)
podgorica, snijeg nevrijeme, Foto: Vesko Belojević
podgorica, snijeg nevrijeme, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.02.2012. 11:32h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada Skupština nijesu razmatrali niti stavili na glasanje predlog Kluba odbornika SNP-a, kojim su tražili da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti i Informacija gradonačelnika Podgorice o postupanju nadležnih organa, organizacija i službi Glavnog grada na otklanjanju posljedica od elementarnih nepogoda-velikog snijega koji je padao prethodnih dana.

Tražena Informacija SNP-a je uključivala i poseban osvrt na djelotvorno postupanje po planskim dokumentima koji važe za vrijeme vanrednog stanja, kao i kadrovskoj, organizacionoj pripremi i materijalnoj opremljenosti jedinice civilne zaštite na realizaciju svojih zadataka.

Informacijom su tražili odgovore od gradonačelnika i njegovih sradnika i zbog čega se značajno kasnilo sa čišćenjem snijega i osposobljavanju za saobraćaj velikog broja vitalnih saobraćajnica u širem gradskom jezgru i na gotovo cjelokupnom prigradskom i seoskom području

Šef odborničkog kluba SNP Vladimir Vujović kazao je da su Inicijativu podnijeli za svaki slučaj, vjerujući da će je gradonačelnik Miomir Mugoša sam uvrstiti, jer je to najprikladniji način da upoznaju građane sa onim što se desilo mimo njihove volje.

"Čudi da ovo nijesmo uvstili u dnevni red, zašto to nije učinio gradonačelnik i što danas nijeste prihvatili naš Predlog. Zar nije ovo bio najbolji način da građani saznaju koliko smo osposobljeni materijalnim sredstvima da grad stavimo u funkciju. Mi imamo dobru volju, ali nemamo čime", smatra Vujović.

Šef kluba odbornika SDP-a Đorđe Suhih nije se složio sa odbijanjem predloga, pitajući predjednika Skupštine "zar vanredno stanje u Podgorici nije dovoljno da se ta tačka po hitnom postupku stavi na dnevni red".

Svoj zahtjev odbornici te partije su obrazložili time što bi Informacija gradonačelnika predstavljala priliku da odbornici u Skupštini i ukupna javnost dobiju detaljne podatke o postupanju nadležnih u Glavnom gradu da se obezbijedi što normalnije funkcionisanje soabraćaja, kolike su štete na imovini građana.

Informacijom su tražili odgovore od gradonačelnika i njegovih sradnika i zbog čega se značajno kasnilo sa čišćenjem snijega i osposobljavanju za saobraćaj velikog broja vitalnih saobraćajnica u širem gradskom jezgru i na gotovo cjelokupnom prigradskom i seoskom području.

Bonus video: