Pripadnici Petog kontingenta ispraćeni u ISAF misiju

Komandant Petog kontingenta, major Igor Knežević, kazao je da je njemu i njegovim kolegama čast što su izabrani da predstavljaju Crnu Goru i njenu Vojsku
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 16:44h

Crna Gora, iako suočena sa nezapamćenom vremenskom stihijom, ima sposobnosti i snage da uputi svoje vojnike i tamo gdje je trenutno najteže na planeti, ocijenio je ministar odbrane Boro Vučinić.On je, na ispraćaju Petog kontingenta Vojske Crne Gore u misiju ISAF u Avganistanu, upriličenom u Vazduhoplovnoj bazi u Golubovcima, kazao da vjeruje u njihovu spremnost da odole svim izazovima koji ih čekaju na tom zadatku.Vučinić je poručio da su pripadnici Petog kontingenta elitni dio crnogorske Vojske. „A najčasniji dio naše vojske nalazi se svuda po Crnoj Gori gdje, zajedno sa narodom i ostalim državnim institucijama, pokušava da dobije ovu veliku bitku“, naglasio je on.Vučinić je kazao da je zadatak vojnika koji idu u Avganistan jedan od najtežih i najsloženijih.

„Zato će tolerancija i razumijevanje, prvo među vama a onda i sa vašim kolegama iz partnerskih zemalja, mnogo doprinijeti da, u komunikaciji sa lokalnim stanovništvom, vašu misiju obavite profesionalno, odgovorno i časno“, poručio je on.

Čast što predstavljaju Crnu GoruKomandant Petog kontingenta, major Igor Knežević, kazao je da je njemu i njegovim kolegama čast što su izabrani da predstavljaju Crnu Goru i njenu Vojsku u misiji u Avganistanu, i obećao da će biti posvećeni ambasadori svog naroda i države.„Svjesni smo da će nam povjereni zadatak biti bremenit iskušenjima. Međutim, svi mi zajedno imamo samopouzdanje, snagu i odlučnost da im odolimo“, rekao je Knežević.

Galerija

Bonus video: