PzP: Ako se do ponedjeljka ne glasa o povjerenju Vladi, tražićemo vanrednu sjednicu

"Sa tim 'bremenom' i buđenjem naroda oni neće i ne smiju na prave izbore", rekao je Radulović
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 16:49h

Potpredsjednik PzP-a Branko Radulović najavio je da ukoliko do ponedjeljka Skupštini ne stigne izvorna inicijativa Igora Lukšića za glasanje o povjerenju njegovoj Vladi, opozicija će sa najmanje 27 poslanika zatražiti vanredno zasjedanje parlamenta na kome bi se o tome raspravljalo.

Inače, inicijativu za izglasavanje povjerenja Lukšićevoj Vladi predložila je prije nekoliko dana Socijalistička narodna partija, ali se PzP i Nova srpska demokratija nijesu o tome izjašnjavali, kako su pojasnili, čekajući da premijer održi obećanje.

“Očito da je junačenje mlađanog premijera Lukšića da će procesuirati inicijativu za izglasavanje povjerenja njegovoj Vladi u Skupštini u vezi sa politikom o Kombinatu aluminijuma nije imalo utemeljenja.

Uostalom, kao uvijek do sada kada je on u pitanju, samo bruke, skandali, limiti, kukavičluk, bilo da su u pitanju, za ovo kratko vrijeme njegovog “stolovanja”, listinzi, direktori policije i ANB, putašestvije za Maroko, ćutanje o aferi Telekom, izbor glavnog pregovarača ili čišćenje snijega”, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, koliko je jak ”pokazuje demant koji je uslijedio odmah nakon njegovog prekjučerašnjeg junačenja od posanika DPS-a iz drugog ešalona da je Vlada stabilna i da vanrednih izbora neće biti”.

“Očito da će ponovo biti 'riban' od šefa, da će neka revidirana inicijativa stići u Skupštinu i da će biti neka projektovana diskusija o KAP-u, koja će biti čisto 'zamagljivanje' stvarnosti", kaže Radulović

“Očito da će ponovo biti 'riban' od šefa, da će neka revidirana inicijativa stići u Skupštinu i da će biti neka projektovana diskusija o KAP-u, koja će biti čisto 'zamagljivanje' stvarnosti i čiji će epilog biti, kao i uvijek do sada, na štetu građana Crne Gore i u cilju očuvanja njihovih privilegija.

Ovaj put su u pitanju ne desetine miliona garancija, nego na stotine miliona eura sa kojima će se ispratiti ruski tajkuni. Sa tim 'bremenom' i buđenjem naroda oni neće i ne smiju na prave izbore”, rekao je Radulović.

On je najavio i da će PzP na vanrednoj sjednici parlamenta ponuditi konkretno rješenje, kako i na koji način KAP “treba osloboditi iz kandži organizovanog kriminala i učiniti ga modernom, konkurentnom i visokoprofitabilnom kompanijom i 'lokomotivom' razvoja Crne Gore”.

“Sigurno da taj optimalni i jedini mogući scenario neće prihvatiti Lukšić, jer bi on značio i preispitivanje korupcije koju su njegov šef, a i on, te ministri i funkcioneri SDP-a učinili oko privatizavije i poslovanja KAP-a”, zajključio je Radulović.

Galerija

Bonus video: