Premijer i ministri uzjahali građane

"I građani Crne Gore bi ovih dana voljeli da budu u toplijim krajevima”, objasnio je aktivista MANS-a
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 11:22h

Kulisa na kojoj na pješčanoj plaži u Moraku premijer Igor Lukšić na kamili predvodi delegaciju sačinjenu od ministara ekonomije i finansija Vladimira Kvarića Ii Milorada Katnića treba da ugrije srce građana na sjeveru Crne Gore, poručio je na performansu MANS-a i Studentske unije pod geslom “Pozdravi iz Maroka” student Ivan Bulić.

Pripadnici Uprave policije koji obezbjeđuju zgradu, nijesu previše pažnje posvetili performansu.

Pripadnici Uprave policije koji obezbjeđuju zgradu, nijesu previše pažnje posvetili performansu.

“Premijer nosi aktovku jer vjerovatno treba da sklopi neki ugovor, a Kavarić je zamišljen jer je u Crnoj Gori trenutno hladno, ali se sprema vruća budućnost. I građani Crne Gore bi ovih dana voljeli da budu u toplijim krajevima”, objasnio je Bulić.

Građani su kamile

Upitan gdje su supruge premijera i ministara, koje su ih pratile na putovanju početkom januara, Bulić je odgovorio da su i “one tu negdje, ali da su građani zapravo kamile”.

“Pravog premijera često gledamo, ali ćemo građanima ponuditi da se fotografišu sa ovim našim, na proputovanju Marokom”, rekao je Bulić, dodajući da je performans uslijedio nakon toga što je premijer odbacio zahtjeve MANS-a, Unije slobodnih sindikata i Studentske unije da smanji cijenu struje, smijeni članove Regulatorne agencije za energetiku, te da tužilaštvo ispita poslovanje Elektroprivrede Crne Gore.

Video: Zoran Bojović

“Odgovornost za ovakvo stanje prebacuje se sa ministara, na premijera, pa na predsjednika Skupštine. Niko ne zna ko je nadležan”, kazao je Bulić.

Nakon predstavljanja panoa pred zgradom Vlade, studenti i predstavnici MANS-a su ga preselili na Trg republike, gdje su građani mogli da se fotografišu sa čelnim ljudima Vlade na proputovanju Marokom.

Brojni prolaznici su uz osmijeh prolazilio ported panoa, dok su automobili usporavali Ulicom slobode, a znatiželjni vozači zagledivali čudan prizor.

Slobodan Milić je kazao da mu se “ministri posebno sviđaju jer ne rade ništa, baš kao ni premijer”.

Slobodan Milić je kazao da mu se “ministri posebno sviđaju jer ne rade ništa, baš kao ni premijer”.

“Ministri šetaju, narod trpi i protestuje, ali ih je malo, moralo bi da građana bude više u borbi za boljitak. Vjerovatno smo mi ove kamile, samo što još nijesu počeli da nas jašu u bukvalnom smislu te riječi”, kazao je Milić.

Vesna Milonjić- Alekisić iz Unije slobodnih sindikata poručila je da je “mladost pokazala da ima svoje mišljenje”.

“Vlada treba da pšovede računa o njima, obezbijedi im mogućnost zaposlenja, a ne da čelni ljudi vlasti šetaju i promovišu se”, zaključila je ona.

Galerija

Bonus video: