I CANU i DANU darivali ministarku Vlahović

Od DANU je dobila “umjetničku sliku – reprodukcija”, a od CANU “umjetničku sliku – akvarel, dimenzija 30 puta 50 centimetara”
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 08:10h

Ministarka nauke Sanja Vlahović prijavila je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa tri poklona, od kojih je dva dobila od Crnogorske i Dukljanske akademije nauka i umjetnosti.

Od DANU je dobila “umjetničku sliku – reprodukcija”, a od CANU “umjetničku sliku – akvarel, dimenzija 30 puta 50 centimetara”. Od srpskog kolege Žarka Obradovića Vlahovićeva je darivana srebrnjakom “Nikola Tesla”.

Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović primao je prošle godine platu od 1.070 eura.

On je honorarno angažovan i na Fakultetu za mediteranske poslovne studije u Tivtu, gdje je tokom prošle godine zaradio 1.800 eura. Vlasnik je kuće u Prčanju, te vozila marke BMW i “reno megan”, kao i umjetničkih slika. Njegova supruga Nada Sbutega posjeduje šestinu stana i poslovnog prostora površine 125 metara kvadrata.

Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović primao je prošle godine platu od 1.070 eura, ali i bonus od 926 eura do septembra prošle godine. Numanović je i član Savjeta za privatizaciju, pa je po tom osnovu primao dodatnih 300 eura mjesečno.

Posjeduje stan od 86 kvadrata, koji je pod hipotekom, a jedan je od šest nasljednika porodične kuće i garaže u Bijelom Polju.

Numanović je kreditno zadužen u iznosu od 20.000 eura na 20 godina. Njegova supruga Elvidina Numanović zaposlena je u podgoričkom Domu zdravlja i prima platu od 600 eura. Od te zarade, ona otplaćuje kredit od 45.000 eura, sa rokom otplate od 20 godina.

Predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić prošle godine primao je 932 eura, baš kao i 2010.

Leković se bavi i poljoprivredom, pa je tokom prošle godine od vinogradarstva zaradio 1.800, a od voćarstva 1.200 eura. Vlasnik je vozila marke “jugo”, dok njegova supruga Sanja Leković vozi “reno klio”.

Predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić prošle godine primao je 932 eura, baš kao i 2010. Za razliku od prošlog izvještaja kada je prijavio da posjeduje polovinu kuće u Bijelom Polju, u novom kartonu stoji da je jedan od dva vlasnika zemljišta površine 2.000 kvadrata, te vozila marke “audi”.

Gdje je naučni rad Vlahovićeve?

Sjednicu Skupštine, gdje se raspravljalo o novom zakonu o CANU, obilježila je polemika Koče Pavlovića (PzP) i Vlahovićeve, nakon što je ministarku pitao je li tačno da je falsifikovala naučni rad, na osnovu kojeg je stekla zvanje, a koji je predstavila na Rodosu.

“Ništa nijesam falsifikovasla i to nema veze sa istinom. Naravno, sve se može provjeriti, dobrodošli ste kod mene, sve je transparentno. Zar u 21. vijeku postoji nešto što se može sakriti. Kako to da jedan rad koji je prezentiran na skupu može da ne bude objavljen. Naravno da to ne može. Ali, nije ovdje stvar o meni, vjerujem da skrećete priču sa zakona, jer nemate argumentaciju”, rekla je Vlahović.

Pavlović je, međutim, citirajući veb stranicu naučnog časopisu kazao da rada tamo ipak nema.

Galerija

Bonus video: