URA: Obnovićemo fabriku za proizvodnju papira “Dekor” i pokrenuti proizvodnju u njoj

“Našu građu moramo staviti u funkciju obnove privrede, a drvoprerada mora biti jedna od njenih glavnih grana", navode iz URA
95 pregleda 0 komentar(a)
Dekor Rožaje (novina), Foto: Radio Rožaje
Dekor Rožaje (novina), Foto: Radio Rožaje
Ažurirano: 12.05.2018. 09:45h

Opština Rožaje slovila je za jednu od najrazvijenijih u Crnoj Gori, dok je danas sasvim suprotno od toga – najnerazvijenija opština u Crnoj Gori, saopštili su iz Građanskog pokreta URA

Kažu da je prema podacima iz 1989. godine u gradu bilo 5 500 zaposlenih, a da je danas ta brojka porazna.

“Danas privrede u gradu skoro da nema. Fabrika za proizvodnju papira “Dekor” jedna je od mnogih koje više ne rade, a ranije je zapošljavala više od 200 radnika. Iz tog razloga URA je pripremila projekat da fabriku DEKOR obnovimo kao fabriku drvoprerade koja neće samo izvoziti sirovinu nego će na tržištu plasirati finalni proizvod”, ističu iz rožajskog pokreta URA.

Naglašavaju da je Rožaje bogato drvnom građom i da je krajnje vrijeme da se prestane sa pogubnom praksom izvoza građe u zemlje regiona.

“Našu građu moramo staviti u funkciju obnove privrede, a drvoprerada mora biti jedna od njenih glavnih grana. Naša građa ne smije biti resurs koji aktuelna vlast koristi da kupuje glasove i uhljebljuje nesposobne partijske kadrove. Zato se privreda Rožaja mora temeljiti na drvopreradi”, zaključuju oni.

Bonus video: