SNP traži saslušanje Markovića zbog Bigovićevog intervjua

Bigović nije dobio dozvolu podgoričkog Višeg suda za davanje intervjua iz pritvora, saopšteno je iz te institucije
67 pregleda 0 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Snežana Jonica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.02.2012. 11:31h

Socijalistička narodna partija (SNP) tražiće kontrolno saslušanje ministra pravde Duška Markovića i direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Milana Radovića, zbog,kako navode, činjenice da je zatvorenik Ljubo Bigović, bez prethodnog odobrenja nadleznog Višeg suda dao intervju iz zatvora, prenosi agencija MINA.Član parlamentarnog Odbora za pravosudje iz te partije Snežana Jonica kazala je Radiju Anteni M, da će zbog, najnovijih dogadjanja, “odnosno nepravilnosti u ZIKS-u”, rad uprave te instiucije ponovo biti predmet interesovanja.“Činjenica da je zatvorenik dao izjavu iz zatvora, bez odobrenja suda ukazuje na činjenicu, da je nephodno preispitati rad uprave ZIKS-a. SNP će preko svojih poslanika u Odboru za pravosudje inicirati da donesemo odluku o kontrolnom saslušanju Radovića, i resornog ministra Markovića”, rekla je Jonica.

Bigović nije dobio dozvolu podgoričkog Višeg suda za davanje intervjua iz pritvora, saopšteno je iz te institucije, prenosi Radio Antena M.

“Povodom teksta koji je objavljen u dnevnim novinama Vijesti od 30.01.2012. godine , odnosno intervjua optuženog Ljuba Bigovića i novinara "Vijesti", obavještavamo vas da nikakva dozvola, odnosno odobrenje, nije dato od Višeg suda u Podgorici optuženom Bigović Ljubu , niti novinaru "Vijesti".

Niti je takvo odobrenje traženo za predmetni razgovor“, kazala je portparol Višeg suda Irena Šofranac.

Bonus video: