Vujović: Oslobodićemo gradske institucije od potpune partijske kontrole

Kandidatkinja za odbornicu Tina Raičević saopštila je da je odrasla na Zabjelu, među divnim ljudima i komšijama koje i danas smatra porodicom
141 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Vujović, Tina Raičević, Zoran vuković, Foto: Građanski savez za promjene
Ivan Vujović, Tina Raičević, Zoran vuković, Foto: Građanski savez za promjene
Ažurirano: 11.05.2018. 11:53h

Nosilac liste "Građanskog saveza za promjene", Ivan Vujović kazao je prilikom posjete i razgovora sa građanima Zabjela da cilj tog saveza oslobađanje svih gradskih institucija od potpune partijske kontrole, navodi se u saopštenju.

Iz "Građanskog saveza za promjene" su pozvali građane da budu dio građanskih promjena i zatražili njihov glas kako bi "započeli promjene odmah posle 27. maja, prvo u Podgorici, a onda i u Crnoj Gori".

Vujović je naveo je da postoje tri ključne stvari koje će Građanski savez uraditi nakon pobjede na izborima 27. maja.

“Prva stvar je da oslobodimo sve gradske institucije potpune partijske kontrole. Drugo, okupićemo sve one koji imaju dobre ideje, znanje i vole ovaj grad da zajedno napravimo plana razvoja grada u svim oblastima. Za razliku od otuđene vlasti mi cijenimo znanje i struku, a ne partijsku knjižicu. I treće, napravićemo plan promjene vlasti na državnom nivou kako bismo državu oslobodili i učinili da pripada svima.”, objasnio je Vujović.

Nas koji želimo promjene u Podgorici je mnogo više i zato ne smijemo propustiti ovu šansu. “Od nas zavisi, zato glasajmo za promjene.”, naglasio je on.

Kandidatkinja za odbornicu Tina Raičević saopštila je da je odrasla na Zabjelu, među divnim ljudima i komšijama koje i danas smatra porodicom.

“Uprkos tome što je Zabjelo jedno od većih naselja u Podgorici, otuđena DPS vlast nikada nije brinula o potrebama stanovnika ovog dijela Podgorice. Na Zabjelu nema parkova, nema uređenih zelenih površina, nema sadržaja ni za mlade, ni za starije generacije.”, istakla je ona.

Raičević je kazala da da vlast ne zanimaju problemi običnih građana, te da su odraz te nebrige vrtići sa prekobrojnom djecom, škole sa nebezbjednim prilazima i omladina koja teško dolazi do posla.

“Zanimaju ih samo sopstveni i džepovi njihovih kumova i ortaka, kojima namještaju poslove i sve to na našu štetu. Dosta više!”, zaključila je Raičevićeva.

Kandidat za odbornika Zoran Vuković, koji je i stanovnik Zabjela, uvjeren je da će “slobodni građani, okupljeni u Građanskom savezu za promjene, rješavati probleme bezbjednosti djece i svih nas. Zato tražim glas od slobodnih građana za promjene.”

On ističe da građani Zabjela, Dahne, Dajbaba i Zelenike svakoga dana, već decenijama, brinu da li će njihova djeca bezbjedno stići do svoje škole "Oktoih".

“Preveliki rizik za sve nas, a posebno za djecu, je ulica Vojislavljevića, koja ne posjeduje trotoar ni sa jedne strane. Ovo je posebno izraženo sa prvim mrakom, kada se djeca vraćaju iz škole.”, navodi Vuković.

"Otuđena elita DPS-a ne brine o bezbjednosti djece, niti želi da radi u interesu građana. Oni gledaju samo svoj interes", zaključio je Vuković.

Bonus video: