Milić nema sliku Roćena i Šarića, ali je dao dokaze o njihovim poslovnim vezama

Radi se o direktnim dokazima o relacijama Roćena i Bemaxa, Roćena i Kujundžića i Roćena i firmi Darka Šarića kažu iz SNP-a
118 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Milić, Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Srđan Milić, Milan Roćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.01.2012. 09:23h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić negirao je prekjuče pred specijalnim tužiocem za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđinom-Ninom Ivanović da posjeduje fotografiju ministra vanjskih poslova Milana Roćena sa narkobosom Darkom Šarićem, rečeno je „Vijestima“ u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

“Predsjednik SNP-a Srđan Milić odazvao se pozivu tužilaštva i u svojoj izjavi negirao da posjeduje fotografiju ministra Milana Roćena sa Darkom Šarićem, tvrdeći da je tu informaciju plasirao predsjednik PzP-a Nebojša Medojević“, kazala je juče „Vijestima“ vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić.

Ona je citirala izjavu Milića koju je dao specijalnom tužiocu u kojoj on kaže da „nijednom ambasadoru u Crnoj Gori, niti jednom članu rukovodstva SNP-a, niti bilo kome drugo nije rekao ili pokazao takvu fotografiju“.

SNP: Predato 40 strana dokumentacije o Roćenovim vezama sa Šarićevim firmama

Iz SNP-a je sinoć “Vijestima” rečeno da je Milić tužilaštvu predao više od 40 strana dokumentacije i da ta partija očekuje novi poziv nakon provjera koje tužilaštvo treba da sprovede.

Sagovornik “Vijesti” iz Milićeve partije, koji je upoznat sa Milićevim iskazom, napominje da Milić očekuje novi poziv i saslušanje svjedoka.

“Iskaz je započet u ponedjeljak u 11 i završen oko 15 sati. Ne radi se o nikakvih posrednim, nego o direktnim dokazima o relacijama Roćena i Bemaxa, Roćena i Kujundžića i Roćena i firmi Darka Šarića. Radi se o desetinama miliona eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: