Lukšić: Protest će podstaknuti Vladu na bolji rad

On kaže da se nalazimo u vremenu u kome se na mnoge faktore ne može uticati, pa se "negativnosti prelivaju u našu ekonomiju"
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2012. 11:02h

Premijer Igor Lukšić je komentarišući protest zbog povećanja cijena struje rekao da je "razumljivo da postoje građani koji su nezadovoljni i koji smatraju da neke stvari mogu brže i efektnije da se pokrenu".

On dodaje da dijeli taj osjećaj sa njima, jer vjeruje u veliki potencijal Crne Gore.

"Živimo u teškom vremenu, kada je neophodno donositi teške odluke s dugoročnim efektima. Više puta sam isticao da su prioriteti Vlade nastavak procesa integracija i obnavljanje ekonomskog rasta i samim tim poboljšanje ekonomsko-socijalne situacije", kaže Lukšić u poruci na društvenoj mreži Facebook.

Lukšić kaže da je takav tip izražavanja nedovoljstva vid građanskog angažmana koji će podstaći ljude u Vladi da rade agilnije.

"Protesta i demonstracija bilo je i biće i ubuduće, kako kod nas tako i drugim zemljama Evrope. Ali, to treba da znači i podršku svim teškim reformama koje se sprovode. To znači i podršku svakoj investiciji koja će otvoriti nova radna mjesta", ističe Lukšić.

On kaže da se nalazimo u vremenu u kome se na mnoge faktore ne može uticati, pa se "negativnosti prelivaju u našu ekonomiju".

"Ubjedljivo je na nedavno održanoj sjednici Socijalnog savjeta pokazano da mnoge teze koje se čuju ne stoje, ali ono što je suština jeste da može i treba da bude bolje.

Zato još jednom ističem značaj koji se poklanja aktivnostima za zapošljavanje mladih, sporazumu o regulisanju rasta zarada koji je potpisan sa sindikatima i nužnosti da obnovimo investicioni ciklus u oblastima u kojima je Crna Gora konkurentna, a prije svega u turizmu, energetici, poljoprivredi, što uz finansijsku stabilnost i strukturne reforme čini jedinu moguću ekonomsku politiku u današnjem vremenu.

Vjerujem da najveći broj građana to razumije, kao i najveći broj učesnika protesta".

Bonus video: