Raičević: Dok se svi zgražavaju napadom na Lakić, Đukanović nastavlja da crta novinarima mete

Kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene smatra da je poruka Đukanovića jasna "mediji koji pišu o korupciji i kriminalu u vlasti su nasilnici ili fašisti pa su prema tome prema takvima sva sredstva dozvoljena i legitimna"
110 pregleda 7 komentar(a)
Tina Raičević, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Tina Raičević, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Ažurirano: 10.05.2018. 10:38h

“Umjesto izvinjenja javnosti što je govorom mržnje i etiketom fašističkog medija za Vijesti stvorio pogodan ambijent za progon medija Đukanović, i povodom brutalnog napada na novinarku Lakić, nastavlja po starom”, izjavila je danas Tina Raičević, kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene, osvrnuvši se na izjavu lidera DPS-a Mila Đukanovića, povodom napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić.

Ona je saopštila da dok se cijela građanska javnost, međunarodna zajednica i "svi građani Crne Gore, zgražavaju nad ovim kukavičkim činom Đukanović nastavlja da crta mete".

"Kako drugačije tretirati njegovo izjednačavanje medija koji pišu kritički o vlasti u kojoj je, po riječima EU, korupcija rasprostranjena u svim oblastima sa nasiljem i kriminalom narko klanova. Po Đukanoviću jednaki su kriminalci novinari koje on ne kontroliše i „ulični nasilnici“ ili „narko klanovi“ pa je i ovoga puta jasna njegova poruka kakve sve radnje treba preduzimati prema neposlušnim medijima. Đukanović više i ne krije svoje autokratsko lice već i ovom izjavom ogoljava ono što svi zapravo znaju – da je on politički pokrovitelj i glavni inspirator nasilja nad nezavisnim medijima, pa i ovim najnovijim nad Oliverom Lakić”, naglasila je Raičevićeva.

Kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene smatra da je poruka Đukanovića jasna "mediji koji pišu o korupciji i kriminalu u vlasti su nasilnici ili fašisti pa su prema tome prema takvima sva sredstva dozvoljena i legitimna".

„Mi slobodni građani ćemo se oduprijeti lovu na nas nepodobne i nećemo čekati da vidimo ko je sledeći”, poručila je ona.

Bonus video: