Roćen zaradio oko 20.000 eura i dobio 61 poklon

Roćenova plata je 1.196 eura, dok je do ukidanja posebne nadoknade članovima Vlade dodatno primao 1.193 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 08:30h

Podgorica - Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen zaradio je prošle godine oko 20.000 eura. Kako piše u njegovom imovinskom kartonu na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, njegova plata iznosila je 1.196 eura, dok je prvih mjeseci “do stavljanja van snage Odluke o kriterijumima posebne nadoknade članovima Vlade dodatno primao 1.193 eura”. Posebna nadoknada je ukinuta u septembru prošle godine.

Roćen je prijavio da je član više radnih tijela vlade, ali da za to nije primao nadoknadu.

Kad je u pitanju njegova nepokretna imovina, ništa se nije promijenilo u odnosu na prošlu godinu. Posjeduje stan u Podgorici površine 159 metara kvadratnih, nekoliko umjetničkih slika domaćih i ruskih autora i akcije u preduzeću “Marko Radović”.

Njegova supruga Stana Roćen prima penziju od 367 eura, a vlasnica je stana u Podgorici od 93 kvadrata, te garaže i podruma površine 16 i 30 metara kvadratnih.

Monografija Butana, atlas Slovenije, pokrivač od kašmira...

Šef diplomatije dostavio je Komisiji i evidenciju od 61 poklona, koje je prošle godine primio tokom susreta sa inostranim zvaničnicima. Roćen je prijavio da je od mađarskog kolege dobio kravatu, premijera Belgije monografiju te zemlje, te posudicu za vino od Nikolaja Mladenova, kao i monografiju Bugarske od predsjednika te države.

Roćen je prijavio i da ga je “Državni arhiv” darivao Kolekcijom geografskih karti, poljski kolega sa tri DVD-a, flašom pića i knjigom “Poljska istorija”, te kristal na kome je u bakrorezu bugarska zgrada Sejm. Dobio je knjigu o vinu, set prvih slovačkih EU kovanica, srebrnu čašu za olovke, vazu, ukrasni brodić...

Španski kolega darivao ga je stonim satom, a Roćen je još dobio i knjige o Republici Srpskoj, nezavisnosti Kosova, kulturnoj baštini Srbije, monografiju o Albaniji i Kipru, naliv pero, ukrasni tanjir, drvenu čašu i posudu, monografiju o argentinskoj pokrajini Ćako, Argentini, liker, hemijsku olovku, monografiju Butana, poštanske markicae, majice...

U Roćenovoj evidenciji poklona je i jedan stoni sat, šal i knjiga “Fu Jing”, staklena jabuka, maslinovo ulje, atlas Slovenije, još jedna kravata, krigla, statua broda, servis za čaj, makedonski štit - simbol vječnosti, slika Hrama Hrista spasitelja, hemijska olovka marke “Watwrman”, pokrivač od kašmira, vino, ukrasna kutija, stalak za papire, monografija Kanade, mermerni stoni sat...

Mišurovićevoj plata 2.260 eura

Direktorka Centra za ekotroksikološka istraživanja Ana Mišurović primala je prošle godine 2.260 eura mjesečno, dok je od honorara u Podgoričkoj banci prihodovala 800, a od projekta “Adriscosm star” 1.000 eura.

Na sajtu Komisije nema podataka o nadoknadama za posao sudskog vještaka i rad u Revizionoj komisiji Elektroprivrede. Kreditno je zadužena 24.268 eura, koje treba da vrati u 120 rata.

Vlasnica je stana u Beogradu od 28 kvadrata, polovine porodičnog stana u Podgorici od 86 kvadrata i vozila marke “škoda”.

Njen suprug Zoran posjeduje polovinu kuće i dvorišta u Podgorici, vikendicu u Orahovcu u Kotoru od 155 kvadrata, polovinu livade i šume ukupne površine 8.597 kvadrata. Vlasnik je polovine firme “Mirado”.

Milošević mjesečno zarađuje 4.400 eura

Viceguverner Centralne banke Velibor Milošević prošle godine primao je platu 3.621 euro i dodatno zarađivao u Upravnom odboru Fonda za zaštitu depozita 767 eura.

Vlasnik je stana u Podgorici površine 100 kvadrata, a kreditno je zadužen na 35 i 15 godina oko 66.000 eura. Njegova supruga Jelena radi u Radio-difuznom centru i mjesečno zarađuje 700 eura.

Imovinu i prihode prijavila je i ambasadorka Crne Gore u Kini Ljljana Tošković, koja je 2011. godine primala platu od 4.151 euro, samo tri eura više nego u što je prijavila u izvještaju za 2010.

Ona je prijavila nepokretnu imovinu i štednju od 10.000 eura, te da je vlasnica trećine porodičnog stana u Podgorici od 85 kvadrata.

Bonus video: