Opozicionari izlaze na ulice bez obilježja

Pozivamo svoje članove i simpatizere da ukažemo na ogromni jaz između malog broja bogatih i velikog broja siromašnih, kazao je Velizar Kaluđerović (SNP)
0 komentar(a)
protest 21.01., Foto: Zoran Đurić
protest 21.01., Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.01.2012. 08:23h

Protestu protiv poskupljenja struje, koji u subotu organizuje Unija slobodnih sindikata uz podršku studenata i MANS-a, pridružiće se i opozicioni političari.

Organizator je ranije najavio da na protestu nema mjesta političkim i stranačkim obilježjima, a opozicionari u izjavama za “Vijesti” obećavaju da će im se lično pridružiti i pozvati svoje članove da na demokratski način pokažu nezadovoljstvo zbog poskupljenja struje od skoro sedam odsto.

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović kazao je “Vijestima”da će se kao obespravljeni građanin pojaviti na skupu.

“Svaki poziv članstvu i građanima je suvišan jer su svi svjesni da je učinjena nepravda. Treba svi da se okupimo ispod zastave plaćenog ili neplaćenog mjesečng računa za struju. Strujomjeri svih nacionalnosti ujedinite se”, poručio je Danilović.

Poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović kazao je da ta partija podržava svaki vid demokratskog, mirnog građanskog protesta koji ukazuje na lošu ekonomsko-socijalnu poziciju građana.

“S obzirom na to, pozivamo svoje članove i simpatizere da na taj način ukažemo na ogromni jaz između malog broja bogatih i velikog broja siromašnih građana”, kazao je Kaluđerović.

PzP: Potreban je građanski bunt

I Pokret za promjene podržava proteste protiv povećanja struje električne energije.

“To je neophodno. Nužno nam je potreban građanski bunt. To može biti jedan od ključnih pokretača za promjenu aktuelnog stanja”, rekao je poslanik PzP-a Koča Pavlović.

Sjutrašnji protest podržao je Demokratski centar, pozivajući svoje simpatizere da dođu u Podgoricu.

Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde (SPISP) pozvala je penzionere da se pridruže protestu jer socijalno stanje i standard penzionera moraju biti poboljšani.

Ukazuju da nije dovoljno samo redovno isplaćivati penzije “što je obaveza vlasti, a ne stvar dobre volje”.

“Zato se penzioneri ne trebaju da libe ni od zahtjeva za ostavkom Vlade ukoliko ne promjene odnos prema njihovom socijalnom i ukupnom položaju. Na penzionerima je da podrže svaki protest i bunt koji vodi ka pozitivnim promjenama u državi.

Tako treba posmatrati i protest zakazan za 21. januar u podne ispred Vlade“, ocjenio je portparol stranke Vojo Vuletić. Oni su podsjetili da su u prethodnih 12 godina prosječne penzije sa 92 odsto pale na 52 odsto prosječne mjesečne zarade.

Bonus video: